Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 under vecka 5

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 5.

 • Samtliga månadsavlönade medarbetare inom Norrköpings kommun och inom de kommunala bolagen kommer att erbjudas att vaccinera sig på betald arbetstid. Detta för att möjliggöra att fler vaccinerar sig och för att underlätta personalförsörjningen samt bidra till att minska trycket på vården.
  Här kan du läsa mer om beslutet
 • Torsdagen den 4 februari 2021 höll regeringen en pressträff för att meddela att de nationella restriktionerna förlängs med vissa justeringar. Mer information om hur detta påverkar verksamheter inom Norrköpings kommun följer inom kort.
  Här kan du läsa mer om beslutet 
 • Med anledning av ökad smittspridning övergår Skarphagsskolan F-6 tillfälligt till distansundervisning mellan den 5-12 februari. Distansundervisningen gäller inte grundsärskolans verksamhet.
  Här kan du läsa mer om beslutet
 • Från och med 8 februari håller fritidsgårdarnas tonårsverksamhet åter öppet. För att minska risken för smittspridning gäller såväl anpassade aktiviteter som ett anpassat utbud.
  Här kan du läsa mer om vad som gäller

_______________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum