Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 10-11

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 10 och 11.

  • Grundsärskolan på Skarphagsskolan gick tillfälligt över till distansundervisning. Beslutet gällde först till och med fredagen den 19 mars, men har förlängts till och med fredagen den 26 mars. Fritidshemsverksamheten för barnen på grundsärskolan hålls också stängd under denna period.

Nyhet på norrkoping.se om den tillfälliga övergången

  • Tisdagen den 16 mars meddelande Folkhälsomyndigheten om en paus i användningen av Astra Zenecas vaccin, i väntan på utredning från Europeiska läkemedelsmyndigheten. Region Östergötland har gått ut med information om hur detta påverkar vaccinationerna i länet, som kommunen har hjälp till att sprida vidare för att så många som möjligt ska kunna ta del av den.

 Nyhet på norrkoping.se om Region Östergötlands arbete

  • Både polisen och 1177 fortsätter att varna för bedrägeriförsök kring vaccin mot covid-19, då anmälningarna om bedrägeriförsöken fortsätter att öka enligt polisen. Bland annat ringer och säger att de är från 1177 vårdguiden eller sjukvården. I kontakter angående vaccination ska aldrig bankuppgifter eller e-legitimation, som exempelvis bank-id, lämnas ut. Det är gratis att vaccinera sig mot covid-19.

Facebookinlägg om bedrägeriförsöken

___________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Jakten på plast har lett till minskad klimatpåverkan21.4.2021 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Samverkansprojekt Jakten på plasten har resulterat i nya metoder, verktyg och arbetsmaterial som kan användas för att minska kommunernas miljö- och klimatpåverkan från plast. Genom att ta bort onödiga plastprodukter ur sortimentet, minska användningen av flertalet plastprodukter och öka andelen återvunnen plast så har kommunerna Uppsala, Eskilstuna, Norrköping och Linköping tillsammans minskat sin klimatpåverkan med över 2 000 ton CO2 per år.

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum