Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 12

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 12.

  • Tina Nordqvist, samordnare på covid-19-teamet i Norrköping, har fått ta emot Fredrika Bremer-förbundets rekreationsstipendium på 10 000 kronor för sin arbetsinsats under pandemin. Vårdtacket – som stipendiet kallas – har i år delats ut till sammanlagt åtta kvinnor.
    Intervju med Tina Nordqvist på norrkoping.se

  • Torsdag den 25 mars meddelade regeringen att Folkhälsomyndighetens rekommendation om fjärr- eller distansundervisning för gymnasieskolan upphör att gälla efter den 1 april. Utifrån den information som framkom på regeringens pressträff har ett samråd skett mellan skolchefer och smittskyddsläkare i Östergötland.
    Nyhet på norrkoping.se om kommunens arbete i samband med återgången 

  • Det nationella direktivet att förlänga tidsintervallet mellan doserna av covid-19-vaccin innebär att Region Östergötland nu bokar om tiderna för personer som ska ha dos 2. Detta har lett till ett högt tryck på telefon till 1177 och vårdcentralerna.
    Nyhet på norrkoping.se om Region Östergötlands arbete

_______________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum