Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med Covid-19 vecka 16

Dela

Norrköpings kommun arbetar med beredskap för att kunna förhindra och hantera eventuell smittspridning samt övriga konsekvenser av Covid-19. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 16.

 • Vård- och omsorgsnämnden stänger dagverksamheter för äldre för att minska smittspridning. Nämnden tog även beslutet att ställa in helgvistelse och läger enligt LSS tills vidare.

 • Kommunen redovisar statistik över antal patienter med Covid-19 i Norrköpings vård- och omsorgsverksamheter.  Onsdagen 15 april fanns 58 bekräftat smittade brukare och 65 brukare som behandlas som om de vore smittade inom vård- och omsorgskontorets verksamheter. Att någon behandlats som att den vore smittad beror på att personen inte provtagits eller har provtagits men väntar på svar.
  Bland vård- och omsorgskontorets personal fanns samma datum 52 bekräftat smittade medarbetare och
  116 medarbetare som är hemma på grund av symtom.

 • Kulturskolan kommer att avsluta sin verksamhet för terminen och de 40 pedagogerna går istället in och jobbar inom grundskolan. De närmaste två veckorna får pedagogerna genomgång av olika digitala verktyg och ska sedan placeras ut på kommunens olika skolor.

 • Utbildningskontoret har tagit fram en informationsfilm riktad till vårdnadshavare som har barn i Norrköpings grundskola.  Skolplikt råder så alla friska barn ska vara i skolan. Filmen finns på lätt svenska, svenska/arabiska samt svenska/engelska. I filmen besvarar utbildningsdirektör Sofie Lindén frågor som kommit in från vårdnadshavare som har sina barn hemma på grund av oro för coronaviruset. Syftet med filmen är att vårdnadshavare ska känna sig trygga med att lämna sina barn till skolan.

 • Alla elever som går i en kommunal gymnasieskola i Norrköping och har behov av skollunch får det. Från och med onsdag 15 april delas matlådor ut till eleverna. För att få skollunch anmäler du dig här.

 • Livsmedelsenheten inom Norrköpings kommun kommer att ringa och besöka utvalda restauranger, caféer och likande verksamheter för att hjälpa verksamheterna i deras arbete för att minska smittspridningen av coronaviruset. Läs mer här.

 • Torsdagen den 16 april hölls en presskonferens i Rådhuset, där kommundirektör Martin Andreae och kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernqvist (S), gav en lägesbild för Norrköpings kommun med anledning av det nya coronaviruset.

 • Fortsätt följa myndigheternas råd med att tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma vid symtom. Om du är 70 år och äldre ska du stanna hemma och ta hjälp med att utföra ärenden som att handla och hämta mediciner. Om du behöver hjälp med att handla hör du av dig till Kontaktcenter på 011-15 00 00.

 • Kommunen tackar alla medarbetare för sina helhjärtade insatser med en gåva på 500 kronor som när man nyttjar samtidigt hjälper de lokala företagen med sin överlevnad i denna svåra kris.

_______________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum