Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med Covid-19 vecka 18

Dela

Norrköpings kommun arbetar med beredskap för att kunna förhindra och hantera eventuell smittspridning samt övriga konsekvenser av Covid-19. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18.

• Norrköpings kommun har gjort ett nytt vykortsutskick, den här gången till alla invånare i kommunen. Det nya massutskicket gjordes som ett komplement till de informationsinsatser som görs via annonser och i digitala kanaler. Läs mer om hur du kan vara med att minska smittspridningen. Tack för visad hänsyn!

•  En brassensemble från Norrköpings symfoniorkester turnerar runt hos äldreboenden i Norrköping och ger vårkonserter. Genom att använda boendenas gårdar kan de boende njuta av musiken på behörigt avstånd, från balkonger och uteplatser.

• Norrköpings kommun har dragit igång #ungchallengenorrköping på Instagram för att peppa och utmana ungdomar att röra på sig mer i sin vardag. Uppmaningen går ut på att olika idrottsföreningar gör en fysisk utmaning och lägger upp på sin instagram med hashtagen. Elever kan sedan göra utmaningarna själva och lägga upp sina egna filmer.

• Kampanjen och hashtagen #stöttanorrköping har nu använts mer än 550 gånger av både privatpersoner och företag. Det är viktigt att vi tillsammans stöttar de lokala företagen för att staden ska fortsätta leva även efter pandemin. Läs mer om kampanjen här.

• De Geergymnasiet har på digital väg skapat en valborgsmässokör som ersättning för det traditionella valborgsfirandet. Alla körelever som ville spelade in sin stämma och skickade filen till de elever som ansvarade för projektet. Eleverna har lagt ut filmen på sin facebooksida, där de önskar en riktigt fin Valborg och hälsar att tanken är att man tillsammans ska kunna drömma sig bort till när man kan stå och värma sig vid elden som vanligt. Här kan du se filmen.

•  Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med rekommendationer kring årets studenfirande. Om det kan du läsa här.

__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum