Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 19

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 19.

 Nationaldagsfirande på annorlunda sätt

 • Norrköpings kommuns traditionella nationaldagsfirande i Olaiparken kommer i år att ställas in med anledning av situationen med covid-19. Kommunen planerar istället att sända en särskild videohälsning till alla Norrköpingsbor under dagen.
  Läs mer om det förändrade firandet här

Ny mountainbikeled

 • Den 7 maj invigdes en ny mountainbikeled i Kättsätter. Leden består av två sträckor, en på 5 kilometer och den andra på 7 kilometer. Intresset för mountainbike har ökat i Norrköping, och i och med behovet av att bromsa smittspridningen är just nu även behovet av utomhusaktiviteter extra stort.
  Nyheten om mountainbikeleden hittar du här
  Här hittar du leden

Nytt sätt att informera om covid-19

 • Norrköpings kommun har startat ett samarbete med Portalen och är ute på olika platser och informerar om covid-19 på över tio olika språk. Syftet är att möta kommuninvånarnas behov. Tre personer från Portalen bemannar mobila informationspunkter på utvalda platser i Norrköping, där de vissa tider finns tillgängliga för att informera och svara på frågor. Denna vecka har Portalens medarbetare varit på stadsbiblioteket, biblioteket i Hageby samt vid Silverdansens skola i Navestad. Under kommande vecka kommer man främst att stå i Mirum galleria; vid biblioteket eller på övre plan mellan 13-19.
  Läs mer om satsningen här

Augustifesten ställs in

 • Kommunens styrgrupp för besöksnäring och evenemang har beslutat att ställa in Augustifesten 2020. Under nuvarande omständigheter ser man ingen möjlighet att genomföra evenemanget som planerat, med hänsyn till det stora besöksantalet. Kommunen arbetar med att undersöka alternativa lösningar för festligheterna.
  Läs mer om nyheten här

Covid-19 team inom hemtjänsten

 • I arbetet med att minska smittspridningen inom hemtjänsten startas nu ett nytt Covid-19-team. Personalen i teamet ska bara besöka brukare som drabbats av eller misstänks vara drabbade av Covisd-19. Det innebär att inga andra medarbetare inom hemtjänsten behöver besöka brukare med bekräftad eller misstänkt smitta. Syftet är dels att ytterligare skärpa det pågående arbetet med att förhindra smittspridningen, samt att öka tryggheten både bland dem som tar emot hemtjänst och i personalgruppen.
  Läs mer om nya teamet

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum