Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 21

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 21. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

Som en del av stödet till företagare som drabbats hårt av Covid-19 har Norrköpings kommun beslutat att erbjuda hyresgäster hos kommunen rabatt på hyran för verksamhetslokaler.
Här hittar du nyheten om hyresrabatt.

På ett succesivt, smittsäkert och tryggt sätt för både besökare och personal kommer kultur- och fritidskontoret i Norrköping att öppna upp sina olika verksamheter igen från den 1 juni.
Här hittar du nyheten om öppnin av verksamheter.

Tisdag den 1 juni öppnar Norrköpings stadsmuseum sin verksamhet på ett tryggt och säkert sätt för både besökare och personal. Förutom den nya basutställningen Den utvalda staden bjuder sommaren på dagliga stadsvandringar, en uppdaterad forntidsutställning och en ny del i utställningen Medlöperi och Motstånd.
Här hittar du nyhet om öppning av Norrköpings stadsmuseum.

Vårdnadshavare med barn på en förskola som har varit tillfälligt stängd under pandemin kommer att få ett avdrag på en kommande barnomsorgsfaktura. Avdraget görs för de dagar förskolan varit stängd, då man inte haft möjlighet att nyttja platsen enligt grundschemat.
Här hittar du nyhet om avdrag på förskoleavgift.

Under en pressträff den 27 maj, meddelade regeringen att de föreslagna lättnaderna i begränsningsförordningen avseende allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer att träda i kraft som planerat den 1 juni 2021. Riktlinjerna och råden för att begränsa smittspridning måste dock fortsatt följas.
Här hittar du nyhet om regeringens föreslagna lättnader.

Påverkan på skolor:

På grund av ett ansträngt läge med hög sjukfrånvaro bland personalen till följd av covid-19, har utbildningsnämnden tagit beslut att tillfälligt stänga verksamheten på Slätmons förskola i syfte att stoppa pågående smittspridning.
Här hittar du nyhet om tillfällig stängning av Slätmons förskola.

På grund av ett ansträngt läge med hög sjukfrånvaro bland personalen till följd av covid-19, har utbildningsnämnden tagit beslut att tillfälligt stänga verksamheten på Galaxens förskola i syfte att stoppa pågående smittspridning.
Här hittar du nyhet om tillfällig stängning av Galaxens förskola.

_____________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072- 584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum