Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 23

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera smittspridning samt andra konsekvenser av covid-19. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 23.

 • Inför årets nationaldagsfirande har Cnema producerat ett antal kortfilmer, bland annat med tal av kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång (S). Nationaldagsfirandet genomförs i år i kommunens digitala kanaler genom spridning av kortfilmerna som invånarna kommer att kunna ta del av via norrkoping.se, visit.norrkoping.se samt via Facebook och instagram.
  Här kan du ta del av filmerna

 • Nu är det inte långt kvar till studenten. Avgångseleverna på Norrköpings gymnasieskolor har upplevt en annorlunda vårtermin. Kommunen vill med klockringning i Rådhuset och flagghissning tacka för deras studieår och önska dem ett varmt lycka till i framtiden.
  Här kan du lyssna på klockspelet

 • Som en del av arbetet med att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset har all vuxenutbildning i Norrköpings kommun sedan 18 mars bedrivits som distansundervisning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret har sammanställt en enkätundersökning som gjorts bland eleverna. Den visar att en stor andel av eleverna tycker att övergången till distansstudier har fungerat bra.
  Här kan du ta del av undersökningen

 • Region Stockholms telefonlinje för information på flera språk blir nu nationell och finns tillgänglig även för invånare i Norrköpings kommun. Telefonlinjen bemannas av hälsokommunikatörer och hälsoinformatörer i regionerna som talar arabiska, somaliska, persiska, tigrinja, amarinja och ryska. Dit kan allmänheten ringa för att få svar på frågor.
  Mer information om telefonlinjen

 • Undervisning på distans upphör att gälla från den 15 juni för gymnasieskolor, universitet, högskolor och vuxenutbildning. Bakgrunden till det är att barn och unga i låg utsträckning diagnosticerats med covid-19 och få har behövt intensivvård. Kommunens verksamheter planerar nu för detta, vilket även omfattar planer för att följa de allmänna råden för att bromsa smittspridning.

 • Kommunen ser ett mer stabilt läge inom verksamheterna samt gällande behovet av skyddsmaterial. Behovet av material är fortsatt stort men kan tillgodoses genom kommunernas egna inköpskanaler samt den länsgemensamma organisationen.

_________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum