Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 49

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 49.

Gymnasieskolorna övergår till distansundervisning från och med måndag 7 december

Under torsdagen den 3 december kom Folkhälsomyndigheten och regeringen med rekommendationer att alla gymnasieskolor i landet ska övergå till distansundervisning mellan måndagen den 7 december och onsdagen den 6 januari 2021. Därmed övergår merparten av Norrköpings kommunala gymnasieskolor och program till distansundervisning på heltid från och med måndag 7 december.  Folkhälsomyndigheten öppnade också upp för undantag där undervisningen kan eller bör ske i skolan. De skolor och program som omfattas av undantaget i Norrköping är Gymnasiesärskolan samt Introduktionsprogram och språkintroduktion.

Mer information

Symtomfria barn ska stanna hemma om någon i hemmet har konstaterad covid-19

Folkhälsomyndigheten har tagit beslut om en förändring i rekommendationen om förhållningssätt när någon i familjen är sjuk i covid-19. Symtomfria barn i förskola, förskoleklass, fritidshem samt elever i grundskola och grundsärskola ska stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. Sedan tidigare gäller denna rekommendation för äldre elever i gymnasiet.

Mer information

Tillfällig påverkan av verksamheter inom förskola, grundskola och gymnasium

Med anledning av risk för smittspridning samt ansträngt läge har flera förskolor och skolor i Norrköping tillfälligt fått ställa om sin verksamhet. Besluten fattas i samråd mellan enhet, verksamhet och utbildningsnämnd. Vårdnadshavare hålls informerade.

Förskola:

Nedanstående förskolor har tillfälligt stängt på grund av ansträngt läge samt för att minska risken för smittspridning. Du kan klicka på namnet på respektive förskola för att få veta mer.

Tillfällig stängning av Bläckfiskens avdelning på Nyckelpigans förskola 

Tillfällig stängning av Smultronets förskola

Tillfällig stängning av Vånga förskola

Tillfällig stängning av Kopparkypens förskola

Tillfällig stängning av Fröbelgårdens förskola

Tillfällig stängning av Plysarens förskola

Grundskola:

Nedanstående grundskolor har tillfälligt ställt om till distansundervisning på grund av ansträngt läge samt för att minska risken för smittspridning eller förlängt sin period med tillfällig distansundervisning av samma skäl. Du kan klicka på namnet på respektive skola för att få veta mer.

Tillfällig distansundervisning för elever på Matteusskolan - grundsärskolan, inriktning ämnesområden 1-6P

Vård- och omsorgskontoret går ur stabsläge

Från och med onsdagen den 2 december återgår vård- och omsorgskontoret till normal organisation efter att för andra gången varit i stabsläge sedan mars 2020 med anledning av coronapandemin.

Mer information

Dialogforum ska tydliggöra läge och behov

Kultursektorn har drabbats hårt av den pågående pandemin. Publikbegränsningar har inneburit intäktsförluster för kulturella verksamheter. För att möta upp behovet hos Norrköpings kulturliv genomför kultur- och fritidskontoret ett digitalt dialogforum för stadens kulturföreningar onsdagen den 9 december.

Mer information

Beslut taget kring att avgiftsfritt ta bort de utpekade försäljningsplatserna

Under måndagskvällen fattades beslut i kommunfullmäktige att näringsidkare tillfälligt och utan avgift för näringsidkarna, kan ta bort de utpekade försäljningsplatserna. Beslutet innebär att näringsidkare får flera alternativ till att bedriva handel utanför butiken. En möjlighet är att nyttja ytan utanför butiken och ha en plats där kunder kan komma och hämta upp det som de har köpt, en så kallad pick-up point. En annan möjlighet är att kunna ha försäljning eller varuexponering utanför sin butik.

Mer information

#StöttaNorrköping

Från kommunens sida fortsätter man även att kommunicera initiativet #stöttanorrköping som lyfter näringslivets anpassningar för att kunna erbjuda en säker och trygg julhandel. På Visit Norrköping listas företag i olika kategorier som erbjuder till exempel take-away, hemkörning eller att handla ensam i en butik om man är i riskgrupp. Genom kampanjen vill kommunen inspirera kommuninvånaren att på ett tryggt sätt stötta det lokala näringslivet för att vi ska kunna njuta av vår stad även efter pandemin.


_________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum