Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 50

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 50.

Regeringen inför nationella restriktioner
Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Det framkom på en digital pressträff den 8 december som Folkhälsomyndigheten höll i. De lokala restriktionerna ersätts av nationella, vilket betyder att alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Tänk på:

  • Begränsa ditt umgänge till en mindre krets under storhelgerna
  • Res säkert
  • Alla bär ett ansvar för att skydda personer i riskgrupper från smitta
  • Försök jobba hemifrån om det går

Mer information om Regeringens nationella restriktioner


Omställning till distansundervisning för elever på gymnasiesärskolan – programmet för hotell, restaurang och bageri
Till följd av covid-19-liknande symtom hos flera i personalen och risk för smittspridning på gymnasiesärskolan, med hög sjukfrånvaro och ett ansträngt läge som följd, behöver eleverna vid programmet för hotell, restaurang och bageri återgå till distansundervisning. Beslutet gäller höstterminen ut.

Mer information om omställning till distansundervisning för gymnasiesärskolans program hotell, restaurang och bageriTillfällig påverkan av verksamheter inom förskola och grundskola
Med anledning av risk för smittspridning samt ansträngt läge har flera förskolor och skolor i Norrköping tillfälligt fått ställa om sin verksamhet. Besluten fattas i samråd mellan enhet, verksamhet och utbildningsnämnd. Vårdnadshavare hålls informerade.

Förskola:
Nedanstående förskolor har tillfälligt stängt på grund av ansträngt läge samt för att minska risken för smittspridning. Du kan klicka på namnet på respektive förskola för att få veta mer.

Tillfällig stängning av Torshags förskola

Mer information om tillfällig stängning av Torshags förskola 

 

Cnema stänger tillfälligt visningsverksamheten
Nu har beslut fattats att även stänga Cnemas allmänna visningsverksamhet med anledning av de skärpta råden för att minska smittspridningen. Stängningen gäller från och med fredagen den 11 december. Det är osäkert hur länge Cnema kommer hålla stängt, men biografen öppnar så fort situationen tillåter. Det går fortfarande att boka en privat visning, Jukeboxbio, för max 8 personer.

Mer information om Cnemas visningsverksamhet #StöttaNorrköping
Från kommunens sida fortsätter man även att kommunicera initiativet #stöttanorrköping som lyfter näringslivets anpassningar för att kunna erbjuda en säker och trygg julhandel. På Visit Norrköping listas företag i olika kategorier som erbjuder till exempel take-away, hemkörning eller att handla ensam i en butik om man är i riskgrupp. Genom kampanjen vill kommunen inspirera kommuninvånaren att på ett tryggt sätt stötta det lokala näringslivet för att vi ska kunna njuta av vår stad även efter pandemin.

Mer information om #stöttanorrköpingIngen förändring i läsårskalendariet för grundskolan höstterminen 2020
Vårdnadshavare har hört av sig till utbildningskontoret med frågor om höstterminens sista dagar. Utbildningskontorets ledningsgrupp har kommit fram till att fullfölja den planering som funnits i över ett år och som fastställts av utbildningsnämnden. Det innebär att grundskolan genomför sin sista skoldag på höstterminen tisdag 22 december för att sedan ha ett juluppehåll som för eleverna innebär att de börjar vårterminen måndag 11 januari 2021.

Mer information

___________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum