Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 6

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 6.

 • Inför alla hjärtans dag lyfter kommunen återigen kampanjen #stöttanorrköping. Kampanjen ska inspirera norrköpingsbor att tänka lokalt när det kommer till att både kunna göra inköp och stötta näringslivet i Norrköping på ett smittsäkert sätt. På visit.norrköping listas exempelvis företag i olika kategorier som erbjuder till exempel take-away, hemkörning eller möjligheten att handla ensam i en butik om man är i riskgrupp.

  Här kan du läsa mer om arbetet
 • Från och med den 9 februari öppnade Norrköpings kommun åter idrottshallar och ishallar för föreningar och övriga hyresgäster som har verksamheter för barn och unga födda 2002 eller senare. Öppningen skedde i enlighet med regeringens besked torsdagen den 4 februari om att idrottsaktiviteter för gymnasieungdomar får starta upp igen för att främja välmående och rörelseaktivitet.

  Här kan du läsa mer om vad som gäller
 • Besöksrestriktionerna på kommunens äldreboenden kvarstår. Många längtar tillbaka till en normal vardag och hoppas att vaccineringen gör att vi kan lämna saker som munskydd och besöksrestriktivitet bakom oss, men än så länge är budskapet från Region Östergötland att vaccineringen ännu inte förändrar någonting. Inom kommunens verksamheter fortsätter man också med skyddsutrustning och provtagning precis som tidigare.

  Här kan du läsa mer om restriktioner vid besök av boenden
 • Tisdagen den 9 februari höll regeringen en digital pressträff gällande restriktioner för långväga kollektivtrafik, så kallad fjärrtrafik. Regeringen föreslår att den som bedriver eller organiserar kollektivtrafik med buss eller tåg, med resor som överstiger femton mil, ska anpassa verksamheten för att förhindra smittspridning. Antalet passagerare på bussar och tåg ska inte överstiga hälften av färdmedlets sittplatser.

  Här kan du läsa mer om regeringens förslag

_________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Kontakt: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 2311.6.2021 16:12:53 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 23. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

God rättssäkerhet på ekonomiskt bistånd i Norrköping11.6.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ekonomiskt bistånd på arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret (AVK) i Norrköpings kommun har säkerställt att handläggningen är rättssäker. Det bedömer Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som har granskat hur verksamheten arbetar med barnrättsperspektiv, delaktighet, tillgänglighet och bemötande. Parallellt visar kontorets egen kvalitetsrapport också på många styrkor i verksamheten, men även ett par förbättringsområden som man inlett ett fokuserat arbete med.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum