Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 7

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 7.

Alkoholservering tillåts fram till klockan 22: Sedan i julas har restauranger inte fått servera alkohol efter klockan 20. Från och med 1 mars justeras gränsen så att alkoholservering blir tillåtet fram till klockan 22 igen.
Läs mer om beslut om alkoholserveringen här.

Restriktioner för att resa utomlands: Sportlovet närmar sig och om du eller någon du känner planerar en resa utomlands gäller nu särskilda restriktioner från regeringen.
Läs mer på Region Östergötlands Facebook:

Minskat antal Hotellnätter: Som väntat visar beläggningsstatistiken för 2020 en kraftig nedgång av antalet gästnätter på grund av den rådande pandemin. En ljusglimt för den hårt drabbade näringen är ändå att Norrköpings siffror visar en mindre nedgång i antalet gästnätter än i landet som helhet.
Här kan du läsa mer:

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken: Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt av Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. Under den tid som råder, där pandemin håller ett grepp om samhället, vill kaktusgruppen även lyfta alla medarbetare inom samhällsbärande yrken och särskilt hylla dem.
Läs mer om kaktusplanteringen här:

__________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum