Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 7

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 7.

Alkoholservering tillåts fram till klockan 22: Sedan i julas har restauranger inte fått servera alkohol efter klockan 20. Från och med 1 mars justeras gränsen så att alkoholservering blir tillåtet fram till klockan 22 igen.
Läs mer om beslut om alkoholserveringen här.

Restriktioner för att resa utomlands: Sportlovet närmar sig och om du eller någon du känner planerar en resa utomlands gäller nu särskilda restriktioner från regeringen.
Läs mer på Region Östergötlands Facebook:

Minskat antal Hotellnätter: Som väntat visar beläggningsstatistiken för 2020 en kraftig nedgång av antalet gästnätter på grund av den rådande pandemin. En ljusglimt för den hårt drabbade näringen är ändå att Norrköpings siffror visar en mindre nedgång i antalet gästnätter än i landet som helhet.
Här kan du läsa mer:

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken: Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt av Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. Under den tid som råder, där pandemin håller ett grepp om samhället, vill kaktusgruppen även lyfta alla medarbetare inom samhällsbärande yrken och särskilt hylla dem.
Läs mer om kaktusplanteringen här:

__________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Hur mår Norrköpings ungdomar? Resultat och analys av ungdomsenkäten Om mig17.5.2021 09:27:42 CEST | Pressmeddelande

Coronapandemin har påverkat livet och samhället på många olika sätt, inte minst för unga. En ny rapport från kommunstyrelsens kontor visar att ungdomars hälsa har påverkats både positivt och negativt av pandemin. De flesta ungdomar i Norrköping är nöjda med sin fritid och ser positivt på framtiden, samtidigt ökar den psykiska ohälsan, framförallt bland tjejer på gymnasiet.

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 187.5.2021 14:05:01 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum