Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 8

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 8.

 • Vaccinnationen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar. Alla boende har erbjudits vaccin, och de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har fått både första och andra dosen.
  Mer information


 • Kommunen inför telefonstöd för seniorer via träffpunkterna. Under rådande pandemi när träffpunkterna är stängda för besök, erbjuds nu istället telefonstöd om man till exempel känner oro för något eller kanske bara vill prata en stund.
  Mer information


 • Stora delar av Norrköpings näringsliv är fortsatt hårt trängt på grund av pandemin. Kommunen har därför beslutat om ytterligare stödåtgärder. Det gäller bland annat att avgiftsbefria ansökningar om serveringstillstånd för restaurang- och hotellnäringen under åren 2020-2021, samt slopa avgiften för ansökningar om markupplåtelse för uteserveringar och torghandel under åren samma tidsperiod.
  Mer information


 • Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat om ytterligare åtgärder för att bromsa smittspridningen. I ett första steg planeras en begränsning av öppettiderna på serveringsställen och restauranger från och med den 1 mars. Dessa kommer då att behöva stänga klockan 20.30
  Mer information


 • Det blir en annorlunda kulturnatt i Norrköping även i år. Fokus ligger på att det ska vara tryggt och säkert utifrån risk för smittspridning. I år blir Kulturnatten+ tre dagar, från fredagen den 24 september till söndagen den 26 september.
  Mer information


 • I enlighet med att Smittskydd Region Östergötland tidigare rekommendation när det gäller länets skolor kvarstår, fortsätter den kommunala undervisningen i Norrköping på samma sätt även efter sportlovet. Det innebär att gymnasieskolorna har fortsatt partiell distansundervisning och att övriga skolor har undervisning på plats. Kommunen har god beredskap att agera om läget skulle förändras.
  Mer information

_______________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

 

 

 

 

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum