Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 veckorna 19 och 20

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under veckorna 19 och 20. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

 • Som en del i firandet av årets studenter kommer svenska flaggan att hissas på Saltängsbron under studentdagarna, och rådhusets klockor kommer att spela. Merparten av de kommunala gymnasieskolornas utspring kommer att kunna följas via livesändning för anhöriga som inte kan vara med på plats.
  Nyhet på norrkoping.se om studentfirandet:

  Regionens vaccinationsteam besöker Ria center så att personer som lever i hemlöshet och annan social utsatthet ska kunna vaccinera sig mot covid-19. Boende på socialkontorets enheter BoA-gården, Gränden och Elsa är en del av målgruppen.
  Nyhet på norrkoping.se om vaccinationer till socialt utsatta:

 • Flera förskolor i Norrköping har fortfarande ett ansträngt läge med hög arbetsbelastning till följd av covid-19. För att förskolorna ska kunna fortsätta vara öppna har utbildningsnämnden tagit beslut om att tillfälligt stänga öppna förskolans verksamhet. Det så att personal från öppna förskolan istället kan stötta upp på utvalda förskolor där personalfrånvaronär hög.
  Nyhet på norrkoping.se om stängningen av öppna förskolan:

  I samarbete med Portalen har Norrköpings kommun varit ute och på flera olika språk informerat om rekommendationerna gällande den personliga lockdown som nu råder i Östergötland.
  Nyhet på norrkoping.se om information på flera olika språk:

 • Region Östergötland varnar för bedrägerisamtal kopplat till vaccinering.
  Facebookinlägg om varning för bedrägeriet:
  _________________________________________
  Avsändare: andreas Åsenheim, presskommunikatör
  Telefon: 072 584 71 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun nysatsar och förstärker sitt fokus på företag22.6.2021 14:03:56 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun planerar flera företagsfrämjande satsningar som ska leda till snabbare och bättre service, samt stärka och växla upp samarbetet mellan företag, offentlig sektor och forskning. För att förstärka effekten utförs även organisatoriska förändringar och tillförsel av medel. Målet är ett förbättrat näringslivsklimat, samt fler arbetsplatser och arbetstillfällen. Idag, tisdagen den 22 juni, genomförde Norrköpings kommun en pressträff för att berätta mer om satsningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum