Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete med covid -19 under vecka 2.

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 2.

Brevutskick om vaccination mot covid -19. Under vecka två har Norrköpings kommun, på uppdrag av Region Östergötland, skickat ut ett brev till personer som har hemtjänst eller hemsjukvård. Brevet innehåller information om hur tidsbokning för vaccination mot covid -19 går till.
Här kan du läsa mer om brevet om tidsbokning för vaccination.

Brev till näringslivet. Under tisdagen 12 januari gick ett nyhetsbrev ut till näringslivet i Norrköping som handlade om den nya pandemilagen. Brevet innehöll också information om de åtgärder Norrköpingskommun beslutat om för att stödja näringslivet.
Här kan du läsa mer om brevet till näringslivet.

Stort intresse för telefonbokning. Intresset för telefonbokning av vaccination för hemtjänsttagare har varit så stort att Region Östergötland uppmanar alla som har möjlighet att boka sin tid digitalt.
Här kan du läsa mer om tidsbokningen för vaccination.

Förlängt förbud mot alkoholservering efter kockan 20:00.
Förbudet mot att servera alkohol efter klockan 20:00 förlängs till och med 24 januari.
Läs mer om det förlängda förbudet här.

Modersmålsundervisning och studiehandledning  på distans. 
Modersmålsundervisning och studiehandledning vid kommunala högstadieskolor övergår till distansundervisning från och med 18 januari. Åtgärden görs som en del av arbetet med att minska smittspridningen.
Här kan du läsa mer om modersmålsundervisning och studiehandledning  på distans. 

Tillsynen av ny lag igång
. Nu är Länsstyrelsen Östergötland igång med tillsynen av att länets verksamheter följer covid-19 lagen. Syftet är att minska smittspridningen och att verksamheter bedrivs på ett sådant sätt så att trängsel undviks.
På Länsstyrelsen Östergötlands Facebook kan du läsa mer om tillsynen.

______________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum