Volkswagen Personbilar

Sammanslagning för ökat fokus på eldrift – Volkswagen Motorsport GmbH integreras i Volkswagen AG

Dela

Volkswagen samlar styrkorna för övergången till en era med elektrisk mobilitet. Märket avslutar därför sina motorsportsaktiviteter som en del av företagets omvandling och ytterligare fokusering. Personal från Volkswagen Motorsport GmbH kommer att integreras i Volkswagen AG.

Eldrivna tävlingsbilen ID.R tillsammans med nya elbilen ID.3.
Eldrivna tävlingsbilen ID.R tillsammans med nya elbilen ID.3.

– Volkswagen är på väg att bli den ledande leverantören av hållbar e-mobilitet. För detta ändamål slår vi samman våra styrkor och har beslutat att avsluta märkets egna motorsportsaktiviteter. Personalen kommer att integreras i Volkswagen AG. Den djupa tekniska kompetensen och kunskapen från ID.R-projektet kommer att finnas kvar hos företaget och hjälper oss att sätta ytterligare effektiva modeller från ID.-familjen på vägen, säger Frank Welsch, styrelsemedlem med ansvar för utveckling.

– Under årtionden tog Motorsport-teamet Volkswagen till en rad stora sportframgångar. Mitt varma tack till alla anställda för så många segrar, titlar och rekord över hela världen och för deras personliga engagemang och åtaganden, kommenterar Wilfried von Rath, styrelsemedlem med ansvar för Human Resources.
Han tillägger:
– Vi är mycket glada över att vi kan bevara jobben, särskilt i dessa utmanande tider, och kommer att erbjuda alla anställda ett överföringsavtal.

Volkswagen Motorsport GmbH med säte i Hannover sysselsätter 169 personer som kommer att integreras i Volkswagen AG i Wolfsburg under de kommande månaderna. Den långsiktiga försörjningen av reservdelar till rallybilen Polo GTI R5 och racingbilen Golf GTI TCR har säkrats. Produktionen av Polo GTI R5 för privatteam avslutas i slutet av 2020.

Om Volkswagen Motorsport GmbH

Volkswagen Motorsport kan se tillbaka på över fem decennier av motorsporthistoria. Från glansperioden för Formel V på 1960- och 70-talen och framgångarna i Formel 3 till serieproduktionsmodeller som Polo, Golf och Scirocco som stod på startlinjen för tävlingar inom banracing, rallycross och rally.

Volkswagens största prestationer inkluderar tre vinster i Dakarrallyt med Race Touareg (2009-2011), fyra världsmästerskapstitlar i rally med Polo R WRC (2013-2016), två TCR International-titlar med Golf GTI (2016, 2017) och tre världsmästerskapstitlar i rallycross med Polo (2017, 2018, 2020) och svensken Johan Kristoffersson bakom ratten.

År 2018 övergick Volkswagen Motorsport framgångsrikt till eldriven motorsport med tävlingsbilen ID.R. Volkswagen har fem internationella rekord med ID.R, bland annat det övergripande rekordet i backtävlingen Pikes Peak i USA, elbilsrekordet för Nordslingan på Nürburgring i Tyskland och första rekordet på berget Tianmen i Kina.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eldrivna tävlingsbilen ID.R tillsammans med nya elbilen ID.3.
Eldrivna tävlingsbilen ID.R tillsammans med nya elbilen ID.3.
Ladda ned bild
ID.R har slagit flera rekord.
ID.R har slagit flera rekord.
Ladda ned bild
Johan Kristoffersson är trefaldig världsmästare i rallycross.
Johan Kristoffersson är trefaldig världsmästare i rallycross.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2019 levererade Volkswagen 6,28 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 49 000 nya personbilar från Volkswagen vilket gav en marknadsandel på 13,7 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum