Linköpings kommun

Samråd fördjupad översiktsplan för Malmslätt

Dela

Malmslätt är en av flera prioriterade utvecklingsorter i Linköping. Ambitionen är att orten ska utvecklas på ett attraktivt och hållbart sätt. Hur det kan gå till beskrivs i ett förslag till en fördjupad översiktsplan som är på väg till samrådsbeslut i kommunstyrelsen 23 mars.

- Vi vill att Malmslätt fortsätter att utvecklas som en grönskande småstad med allsidig service, bra kommunikationer och gott om bostäder, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Planförslaget visar hur detta kan ske genom bland annat cirka 1000 nya bostäder, ökade möjligheter för centrumutveckling och vidareutveckling av ortens mötesplatser, men även genom bevarande av grönstruktur och med hänsyn till ortens historiska särprägel. Målsättningen är att en regional pendeltågstation etableras i anslutning till Malmslätt inom planens tidshorisont.

Samrådsförslaget är ett pilotprojekt för digital översiktsplan i Linköpings kommun och finns därför både som digital version med en interaktiv karta och som utskriftsvänlig PDF.

- Det känns väldigt spännande med den digitala versionen som blir ett nytt sätt för kommunen att presentera översiktsplanens inriktningar på, säger projektledare Helena Eide.

Den digitala versionen av planförslaget kommer att göras tillgänglig via en länk på planens webbsida under samrådsperioden.

Digitalt samrådsmöte

På grund av coronarestriktionerna är det inte lämpligt med ett fysiskt samrådsmöte, så även där blir det en digital lösning. Samrådsmötet är planerat att sändas 6 maj, och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och ha dialog.

- Den stora fördelen med ett digitalt samrådsmöte är att det blir smidigt för var och en att delta, samt att samrådet faktiskt finns kvar i efterhand också, eftersom vi lägger upp en inspelning av det på vår webbsida, säger Helena Eide.

23 mars beslutar kommunstyrelsen om planförslaget ska gå på samråd. Samrådsperioden är tänkt att pågå mellan 12 april och 11 juni 2021.

Kontakter

Helena Eide, projektledare,
013-206724
helena.eide@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum