Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Samtal från en ängel kan bli Årets bok 2021!

Dela

Han är Frankrikes bäst säljande författare. Inte bara året som gick utan de senaste tio åren. Och trots stora internationella framgångar är han ännu ganska okänd i Sverige, men det är på väg att ändras nu när Bonniers Bokklubbars redaktörer nominerat Guillaume Mussos Samtal från en ängel till Årets bok.

Fotograf: Henrik Mårtensson Almegård /Årets bok
Fotograf: Henrik Mårtensson Almegård /Årets bok

Samtal från en ängel släpptes nyligen i pocket och i början av april gav Bokförlaget Nona dessutom ut sin andra bok av Guillaume Musso, Central Park. Redan i sommar kommer tredje boken, Återträffen och i vinter släpps En ateljé i Paris

"Guillaume Musso är onekligen en författare vi tror stenhårt på och därför har vi valt att storsatsa och ge ut flera böcker i rask takt. Vi är förstås extra glada för nomineringen av bok nummer ett. Vi ser det som ett kvitto på att vi är rätt ute. Bara nomineringen i sig känns som en vinst med tanke på hur många böcker som kommer ut varje år!", säger Tomas Belfrage, säljchef på Bokförlaget Nona.

Läs mer om Guillaume Musso i den bifogade intervjun. 

Juryns motivering:
"Smart och oförutsägbar thriller med läs-ös!"

 

Om Samtal från en ängel

Den här boken börjar som en romantisk komedi, men snart kommer du att upptäcka att du befinner dig mitt i en rasande thriller. Och den är omöjlig att lägga ifrån sig. 

Efter att ha krockat på flygplatsen JFK i New York lyckas Madeleine och Jonathan – två kompletta främlingar – förväxla sina mobiltelefoner. När de upptäcker misstaget är de 10 000 kilometer ifrån varandra. Hon bor i Paris och han driver restaurang i San Francisco.

Även om de snart får kontakt med varandra stöter själva utbytet av telefonerna på förhinder och drar ut på tiden. Nyfikenheten tar över och båda börjar utforska innehållet i den andres mobil. Det de först såg som ett roligt tidsfördriv förvandlas snart till en ömsesidig besatthet av den andres liv. När de gräver djupare upptäcker de att något i det förflutna binder dem samman och en osynlig hand tycks nu styra deras öden mot varandra … och mot en djupt begravd hemlighet. Madeleine och Jonathan befinner sig snart mitt upp i ett spel på liv och död.

 

Om Guillaume Musso

Guillaume Musso är en av världens bäst säljande författare och är översatt till 40 språk. Han föddes i Antibes 1974 och redan som tioåring bestämde han sig för att bli författare. Efter skolan flyttade han till New York en period. När han kom hem hade han huvudet fullt av bokidéer och New Yorks typiska mångfaldskultur. Det märks idag då många av hans böcker utspelar sig såväl i Frankrike som USA, och karaktärerna kommer från olika länder.

Sagt om Samtal från en ängel och Guillaume Musso

"Mussos böcker är riktiga bladvändare – när man väl börjat läsa kan man inte lägga dem ifrån sig." – Europé 1, Café Culture

"Guillaume bekräftar återigen sin stora talang som berättare" – Le Figaro

"Ett franskt fenomen!" – Aftenposten

"... som en brant bergochdalbana /.../ en äkta bladvändare." – The Sunday Express

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Henrik Mårtensson Almegård /Årets bok
Fotograf: Henrik Mårtensson Almegård /Årets bok
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Guillaume Musso
Guillaume Musso
Ladda ned bild

Dokument

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Ny bok tajmar det ökade fågelintresset under pandemin30.3.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nyheter om att intresset för fågelskådning ökat under pandemin duggar tätt. Nu senast i SVT Rapport den 14 mars. Men även om intresset för fåglarna exploderat det senaste året så är det en trend som varit på gång en längre tid. Framför allt märks en tydlig ökning av antalet kvinnor. Det menar en av Sveriges namnkunnigaste fågelskådare Erik Hirschfeld som möter fågelintresserade på sina guidningar och kurser och som skrivit boken Bli en fullfjädrad fågelskådare.

Hur mår själen efter 2020? Låt Josefin Dahlberg leda vägen till ett bättre 202125.1.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Vilket år vi lämnat bakom oss, och vad har vi lärt oss egentligen? Vi har tvingats till mer egentid och verklighetsflykt har fått ske med andra medel än vanligt. Vi har fått tillbringa mer tid i hemmet och i hemlandet, behövt blicka mer inåt när den yttre världen begränsats. Kanske har vi också tvingats att leva mer i nuet. Det har varit lärorikt, men också väldigt skrämmande. Efter ett så omvälvande år, då nya prövningar hela tiden följt efter varandra på ett sätt som vi aldrig förr varit med om, då är det viktigare än någonsin att ta hand om sig själv, både kropp och själ.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum