Dramaten

Samtal om mannen

Dela

Skådespelaren Bianca Kronlöf, föreläsaren Peter Rung och psykoterapeuten Anneli Svensson möts i ett samtal om maskulinitet och manlighet den 6 oktober på Målarsalen. Biljetter släpps idag klockan 13.00.

I Samtal om mannen möts de tre medverkande för att prata om maskulinitet och manlighet, om mäns våld mot kvinnor och om hur samhället bemöter offer och förövare. Samtalet leds av Anna Kölén, dramaturg på Dramaten.

Samtal om mannen knyter an till tematiken i pjäsen Ambulans som ges på Dramaten under hösten.

Bianca Kronlöf är skådespelare som hösten 2021 debuterade som författare med boken Brev till mannen, där hon skriver brev till män hon mött genom livet. Bianca har medverkat i två pjäser på Dramaten, ≈ [ungefär lika med] av Jonas Hassen Khemiri och i Mattias Anderssons pjäs Vi som fick leva om våra liv.

Peter Rung är föreläsare och utbildare inom våldsprevention och en av initiativtagarna till den ideella organisationen Huskurage, som arbetar för att förhindra våld i nära relationer. Peter har även arbetat för UN Women Nationell kommitté i Sverige och varit ledamot i styrelsen Män för jämställdhet i Stockholm.

Anneli Svensson är socionom och legitimerad psykoterapeut med lång erfarenhet av bemötande, stöd och behandling av både offer och förövare. Hon är drivande i utvecklingen av psykologisk behandling för personer utsatta för hatbrottsrelaterade trauman och våld i nära relation.

Anna Kölén är verksam som dramaturg för Unga Dramaten, översättare och debuterade våren 2021 med romanen Ingen kommer att tro dig, en berättelse om övergrepp och om att våga bryta en tystnadskultur.

Samtal om mannen, 6 oktober på Målarsalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Sverigepremiär för en modern version av Tjechovs Måsen1.10.2021 13:41:08 CEST | Pressmeddelande

Dramaten sätter upp Tjechovs klassiker Måsen med både en dramatiker och regissör från den brittiska teaterscenen. Det är första gången på en svensk scen för regissören Lyndsey Turner och för dramatikern John Donnelly. Premiär på Stora scenen den 22 oktober, då även Donnelly närvarar. –John Donnelly är en fantastisk dramatiker och lika angelägen som Tjechov om att fånga människan när hon är som mest skör, heroisk och fånig, säger regissören Lyndsey Turner.

Musikalen Cabaret på Dramaten15.9.2021 09:10:20 CEST | Pressmeddelande

Jonas Malmsjö och Ana Gil de Melo Nascimento och resten av den tretton man starka ensemblen ackompanjeras av funk-soulbandet Damn! när Dramaten sätter upp Cabaret på Stora scenen med premiär 2 oktober. - Vår Kit Kat Club häcklar sin samtid och kabarénumren följer en tradition av satir. Med sång, humor och en massa snusk står de upp för humanism och solidaritet. De blir därför farliga och klubben blir en motståndets plats som nazisterna vill utplåna, säger regissören Farnaz Arbabi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum