Svenska Ishockeyförbundet

Samtliga föreningar i SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och ATG Hockeyettan beviljas licens 2021/2022

Dela

Licensnämnderna för SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan samt Hockeyettan har nyligen avslutat sin prövning av elitlicensen inför den kommande säsongen 2021/2022.

Licensprövningen avslutad

Till årets licensprövning beslutade Svenska Ishockeyförbundets styrelse att kapitalkravet ej skulle prövas vid årets licensprövning – utan nämnderna skulle enbart ta i beaktande huruvida föreningen var på obestånd per den 30 april 2021 eller inte.

Med anledning härav vill Svenska Ishockeyförbundet kortfattat delge resultaten av årets prövning.

Samtliga föreningar i SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och ATG Hockeyettan har beviljats licens för spel i sina respektive serier.

Licensreglementet förändras till nästkommande licensprövning

Sedan 2017 har svensk ishockey ett samlat licensregelverk för klubbar som sportsligt kvalificerar sig för spel i SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och ATG Hockeyettan. Det handlar bland annat om krav på ekonomi, organisation, ungdomsverksamhet och arena.

Tidigare har kravet på eget kapital varit absoluta belopp men nu införs i stället ett procentuellt krav på eget kapital i relation till omsättningen (2022: 2 %, 2023: 5 %, 2024: 8 % och från 2025: 10 %) för spel i de nationella seniorserierna. Utöver detta kommer det så kallade dispensåret att nollställas.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum