Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona

Dela

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

- I kampen mot den pågående coronapandemin utför våra medarbetare dagligen ovärderliga insatser. Det vill vi oavsett om vi normalt tillhör majoritet eller opposition visa att vi uppskattar. Det gör vi genom att dela ut ett gåvokort på 1 000 kronor kombinerat med en höjning av friskvårdsbidraget till alla regionanställda, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

- När tillvaron ställs på ända, vilket den på sätt och vis har gjort till följd av coronapandemin, är det viktigt att vi på Region Örebro län gör vad vi kan för att samhällsservicen ska fungera på bästa sätt. Och det är något vi lyckats med tack vare att våra medarbetare ställer upp och gör sitt yttersta i en svår situation, säger Behcet Barsom (KD), vice ordförande i regionstyrelsen.

- Coronapandemin är en stor utmaning för hela samhället, och Region Örebro läns medarbetare arbetar hårt för att upprätthålla vår samhällskritiska verksamhet. Det är något som vi från politiskt håll vill uppmärksamma, säger Ola Karlsson, (M), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Höjt friskvårdsbidrag

När det gäller friskvårdsbidraget inom Region Örebro län omfattar det i dag för de flesta ett årligt bidrag till friskvårdande aktiviteter motsvarande 1 000 kronor per anställd och år. Den summan kommer nu att utökas, och det kommer att göras i två delar. Den ena delen, 1 000 kronor, kommer att bli ett permanent tillägg medan den andra delen, 1 000 kronor, är specifik för detta pandemiår.

- I en situation som den här tror jag det är viktigt att vi hittar saker som bidrar till en känsla av normalitet och som ger en chans till återhämtning, och där kan nog träning och andra typer av friskvård spela en central roll. Därför har vi valt kombinationen av ett gåvokort och ett utökat friskvårdsbidrag som i år ger varje medarbetare 3 000 kronor på friskvårdskontot och därefter 2 000 kronor per år, säger Andreas Svahn.

Beslutet beräknas medföra kostnader om cirka 25 miljoner kronor för 2020, och 15 miljoner kronor för kommande år. Kostnaden ska belasta regionstyrelsens budget och finansieras genom ianspråktagande av regionstyrelsens planeringsreserv.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Behcet Barsom, regionstyrelsens vice ordförande, telefon: 073-077 77 36

Ola Karlsson, regionstyrelsens 2:e vice ordförande, telefon: 073-831 31 15

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild
Behcet Barsom
Behcet Barsom
Ladda ned bild
Ola Karlsson
Ola Karlsson
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum