Samtrans Omsorgsresor

Samtrans inleder samarbete med Best Transport

Dela

Samtrans Omsorgsresor inleder nu ett samarbete med Best Transport för att göra hemleveranser i Stockholmsområdet.

Den växande e-handeln, den tilltagande urbaniseringen och den stora klimatutmaningen gör att kraven på effektiva, miljövänliga och smarta transporter ökar i hela samhället. Genom att kunna erbjuda fler transporttjänster i färre fordon minskar samhällets kostnader för både trängsel och miljöpåverkan. Något som varit en stark drivkraft för det nya samarbetet.
Den växande e-handeln ställer höga krav på snabba och säkra transporter. Best Transport är en av pionjärerna inom hemleveranssegmentet och är idag en av de mest framstående hemleveransaktörerna.


- Vi är glada över att få Samtrans som samarbetspartner. Tillsammans arbetar vi för att göra samhällets transporter mer hållbara, säger Benny Frödin Åkeriansvarig på Best Transport.


Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och landsting. Företaget har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt har svårigheter att åka med den allmänna kollektivtrafiken.


- Att Best Transport har en tydlig och offensiv hållbarhetsprofil var en viktig parameter när vi inledde diskussioner om ett samarbete. Precis som Samtrans, har Best Transport en viktig roll i samhället genom att bidra till ett fungerande livspussel och lösa en tilltagande transportutmaning, säger Kenneth Holm, affärsutvecklare på Samtrans.

Fakta
Avtalet innebär att Samtrans går in som ny underentreprenör för hemleveranser i Stockholmsområdet. I ett första steg utbildas åtta förare till att under framförallt kvällstid leverera upp till 50 stycken försändelser per köruppdrag med utgångspunkt från Best Transports depå i Spånga.
Samtrans är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Samtrans är ett växande företag med en värderingsdriven företagskultur som präglas av inkludering och tillgänglighet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Samtrans Omsorgsresor
Samtrans Omsorgsresor
Korta gatan 7, Box 6006
17106 Solna

08-52250000http://www.samtrans.se

Samtrans Omsorgsresor AB är specialiserat på att utföra, administrera och samordna resor för personer med särskilda behov (rullstolstaxi och färdtjänst) samt skolskjutsar och sjukresor i specialfordon. Samtrans har ca anslutna175 åkerier – med totalt ca 750 fordon och 750 förare. Varje år utför Samtrans ca 2 miljoner personresor. Samtrans är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag, med drygt 11000 medarbetare, 3 500 bussar och en omsättning på över 9 miljarder SEK.

Följ Samtrans Omsorgsresor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samtrans Omsorgsresor

Samtrans öppnar fler mobila teststationer för covid-19 i Sörmland26.5.2020 10:41:50 CESTPressmeddelande

Idag öppnar en ny mobil teststation för covid-19 i utanför Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Vid teststationen kan personer med remiss komma och lämna prov, utan att behöva gå ut ur bilen. De utför provtagningen själva och testerna skickas sedan för analys till A23 Lab i Uppsala. Det kommer också att finnas en satellitbil som ger möjlighet till provtagning i hemmet. Inga resurser från den befintliga hälso- och sjukvården ska användas.

Fler mobila teststationer för covid-19 öppnas28.4.2020 14:40:26 CESTPressmeddelande

I fredags startade Samtrans Omsorgsresor den första teststationen för provtagning av covid-19 utanför fältsjukhuset i Stockholm, tillsammans med företaget InfoSolutions. Idag öppnar ytterligare en mobil teststation utanför Lidl i Upplands Väsby. Det är Samtrans Omsorgsresor som står för logistiken tillsammans med företaget InfoSolutions, som har en genomarbetad logistik för provtagning av covid-19, med labbtester. Detta i en samverkan med Folkhälsomyndigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum