Samtrans OmsorgsresorSamtrans OmsorgsresorSamtrans Omsorgsresor

Samtrans inleder samarbete med Best Transport

Dela

Samtrans Omsorgsresor inleder nu ett samarbete med Best Transport för att göra hemleveranser i Stockholmsområdet.

Den växande e-handeln, den tilltagande urbaniseringen och den stora klimatutmaningen gör att kraven på effektiva, miljövänliga och smarta transporter ökar i hela samhället. Genom att kunna erbjuda fler transporttjänster i färre fordon minskar samhällets kostnader för både trängsel och miljöpåverkan. Något som varit en stark drivkraft för det nya samarbetet.
Den växande e-handeln ställer höga krav på snabba och säkra transporter. Best Transport är en av pionjärerna inom hemleveranssegmentet och är idag en av de mest framstående hemleveransaktörerna.


- Vi är glada över att få Samtrans som samarbetspartner. Tillsammans arbetar vi för att göra samhällets transporter mer hållbara, säger Benny Frödin Åkeriansvarig på Best Transport.


Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och landsting. Företaget har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt har svårigheter att åka med den allmänna kollektivtrafiken.


- Att Best Transport har en tydlig och offensiv hållbarhetsprofil var en viktig parameter när vi inledde diskussioner om ett samarbete. Precis som Samtrans, har Best Transport en viktig roll i samhället genom att bidra till ett fungerande livspussel och lösa en tilltagande transportutmaning, säger Kenneth Holm, affärsutvecklare på Samtrans.

Fakta
Avtalet innebär att Samtrans går in som ny underentreprenör för hemleveranser i Stockholmsområdet. I ett första steg utbildas åtta förare till att under framförallt kvällstid leverera upp till 50 stycken försändelser per köruppdrag med utgångspunkt från Best Transports depå i Spånga.
Samtrans är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Samtrans är ett växande företag med en värderingsdriven företagskultur som präglas av inkludering och tillgänglighet.

Nyckelord

Kontakter

Om

Samtrans Omsorgsresor
Samtrans Omsorgsresor
Korta gatan 7, Box 6006
17106 Solna

08-52250000http://www.samtrans.se

Samtrans Omsorgsresor AB är specialiserat på att utföra, administrera och samordna resor för personer med särskilda behov (rullstolstaxi och färdtjänst) samt skolskjutsar och sjukresor i specialfordon. Samtrans har ca anslutna175 åkerier – med totalt ca 750 fordon och 750 förare. Varje år utför Samtrans ca 2 miljoner personresor. Samtrans är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag, med drygt 11000 medarbetare, 3 500 bussar och en omsättning på över 9 miljarder SEK.

Följ Samtrans Omsorgsresor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samtrans Omsorgsresor

Samtrans insamling och bidrag till Musikhjälpen2.1.2019 12:10:00 CETBlogginlägg

Samtrans har under 2018 varit engagerat i Musikhjälpen, vars kampanj fokuserade på allas rätt att funka olika. Insamlingen är nu avslutad och vi kan konstatera att vi med gemensamma krafter lyckats samla in 34 500 kronor. Samtrans bössa var öppen för alla; såväl medarbetare som resenärer och intresserad allmänhet. Den genererade 11 500 kronor. Resten av pengarna, 23 000 kronor, har företaget Samtrans bidragit med. "Vi har förstått att årets insamling tog in mindre pengar än tidigare års insamlingar men att engagemanget för initiativet varit desto högre. Vi på Samtrans är ödmjuka över att ha fått vara med och bidra till något som verkligen berör oss på ett djupare plan och stolta över alla medarbetare och resenärer som själva engagerat sig i och bidragit till insamlingen, säger Samtrans kommunikationschef Erika Wegener. Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Åttio procent bor i låg- och medelinkomstländer där undernäring, vitaminbrist, sjukdom

Förvärvet av Samtrans slutförs1.10.2018 15:00:00 CESTPressmeddelande

Från och med måndagen den 1 oktober 2018 blir Samtrans en del av Nobina Sverige. Det har länge pratats om att Nobina väljer att köpa Samtrans och nu är det dags för själva övergången. Det innebär att Samtrans blir en del av Nordens största kollektivtrafikföretag och en ny spännande resa tar vid. - Köpet av Samtrans breddar och berikar Nobinas verksamhet samtidigt som Samtrans får ännu bättre förutsättningar att fortsätta växa och utvecklas, säger Samtrans VD Anders Larsson. Köpet godkändes av konkurrensverket redan i juli månad och datum för övertagande kunde därmed fastställas. Detta innebär affären: Förvärvet omfattar hela Samtrans Skol- och Handikapptransporter Stockholm AB, inklusive personal och den inneboende kompetens det innebär. Samtrans får möjlighet att utvecklas under Nobinas erfarna kollektivtrafikvingar och mer omfattande geografiska täckning. Samtliga avtal med kommun och landsting fortsätter att gälla. Samtliga transportörsavtal fortsätter att gälla. Samtliga köruppdrag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum