Samtrans Omsorgsresor

Samtrans vinner avtalet om kompletteringstrafik i Järfälla Kommun

Dela

I den upphandling som Järfälla kommun nu avslutat står det klart att det blir Samtrans Omsorgsresor som börjar köra kompletteringstrafik av persontransporter åt Järfälla kommun. Kompletteringstrafik är ett komplement till den trafik som Järfälla Kommun idag kör i egen regi.

Fotograf Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Avtalet sträcker sig fram till 2023-02-28. Kommunen har rätt att förlänga avtalet med ett år, dock längst till och med 2024-02-28.

Järfälla kommun ställer tydliga krav på miljöbränsle. Från och med 2021-01-01 ska minst 75 procent av resorna ske med fordon (personbilar) som drivs av biogas, vätgas eller el.

-Detta ser vi mycket positivt på. Att ta miljöhänsyn i upphandlingen bidrar till en hållbar utveckling och till att nå de nationella miljökvalitetsmålen. Samtrans vill vara med och bidra i klimatomställningen med fler miljöanpassade och säkra bilar i framtiden. Vi vet att vi är bra på det, säger Samtrans marknadschef, Eric Steijer.

Fakta:
Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och landsting. Företaget har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt har svårigheter att åka med den allmänna kollektivtrafiken.

Nyckelord

Bilder

Fotograf Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried
Ladda ned bild

Om

Samtrans Omsorgsresor
Samtrans Omsorgsresor
Korta gatan 7, Box 6006
17106 Solna

08-52250000http://www.samtrans.se

Samtrans Omsorgsresor AB är specialiserat på att utföra, administrera och samordna resor för personer med särskilda behov (rullstolstaxi och färdtjänst) samt skolskjutsar och sjukresor i specialfordon. Samtrans har ca anslutna175 åkerier – med totalt ca 750 fordon och 750 förare. Varje år utför Samtrans ca 2 miljoner personresor. Samtrans är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag, med drygt 11000 medarbetare, 3 500 bussar och en omsättning på över 9 miljarder SEK.

Följ Samtrans Omsorgsresor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samtrans Omsorgsresor

Samtrans öppnar fler mobila teststationer för covid-19 i Sörmland26.5.2020 10:41:50 CESTPressmeddelande

Idag öppnar en ny mobil teststation för covid-19 i utanför Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Vid teststationen kan personer med remiss komma och lämna prov, utan att behöva gå ut ur bilen. De utför provtagningen själva och testerna skickas sedan för analys till A23 Lab i Uppsala. Det kommer också att finnas en satellitbil som ger möjlighet till provtagning i hemmet. Inga resurser från den befintliga hälso- och sjukvården ska användas.

Fler mobila teststationer för covid-19 öppnas28.4.2020 14:40:26 CESTPressmeddelande

I fredags startade Samtrans Omsorgsresor den första teststationen för provtagning av covid-19 utanför fältsjukhuset i Stockholm, tillsammans med företaget InfoSolutions. Idag öppnar ytterligare en mobil teststation utanför Lidl i Upplands Väsby. Det är Samtrans Omsorgsresor som står för logistiken tillsammans med företaget InfoSolutions, som har en genomarbetad logistik för provtagning av covid-19, med labbtester. Detta i en samverkan med Folkhälsomyndigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum