PR Direkt

Samuelssonsrapport.se - En av Sveriges största aktiebloggar lär upp svenskarna om hur de bygger en smart utdelningsportfölj

Dela

Under coronapandemin övergav många av svenskarna sitt fondsparande. Detta är dock enligt experterna ingen bra strategi. Samuelssonsrapport.se delar i den här artikeln med sig av konkreta tips om hur man bör agera i perioder av börsoro.

Den som har som mål att spara långsiktigt bör undvika att låta pengarna bli liggandes på ett sparkonto utan ränta. Detta bland annat eftersom pengarna med anledning av inflationen kommer att förlora sitt värde på sikt. Svenskarna behöver bli bättre på att bygga en smart aktieportfölj med bland annat högutdelande aktier. Det är fullt förståeligt att många kan tycka att det känns obehagligt och krångligt. Speciellt med hänsyn till den befintliga börsoron och med larmrapporter om börsras. Det är dock viktigt att ha i åtanke att kraftiga nedgångar alltid är tillfälliga. Den som har som mål att investera långsiktigt kommer däremot ytterst lite att behöva bry sig om tillfälliga dalar.

Enligt en Sifo-undersökning är sparkonto den vanligaste formen svenskarna sparar på och där hela 80 procent sparar på detta sätt. 65 procent av svenskarna sparar i fonder och när det kommer till aktier så är siffran på 29 procent. Svenska sparare har idag enligt uppgifter från SEB hela 1 300 miljarder kronor på sina sparkonton där räntan ligger på noll.

-       Det sämsta man kan göra med månadssparandet är att låta pengarna ligga på ett konto utan möjlighet att växa. Ett bra tips kan vara att satsa på aktieutdelning eftersom detta gör så att du kan dra nyttja av ränta på ränta-effekten. Genom att man återinvesterar sina utdelningar tillbaka i utdelningssaktien, får således ens utdelningar en ännu bättre utdelning i framtiden, säger pressansvarig på Samuelssonsrapport.se.

Samuelssonsrapport.se har sedan 2008 publicerat flera artiklar om fondtips och aktier med hög utdelning för att lära upp nybörjare och mer erfarna i ämnena. Företaget säljer också medlemskap och utbildningar. Numera har nätverket vuxit till nästan tusen medlemmar och intresset för fonder, aktier och sparande fortsätter att väcka svenskarnas intresse.

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

Unik service ger goda elektrikeromdömen för Svenska Eljouren14.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svenska Eljouren startade som en renodlad eljour men det som gör elbolaget unikt är dess serviceinriktade elektriker som även ger fullt kundfokus för bokade uppdrag. Bland hushållen i Stockholm har tillgängliga och bokningsbara elektriker blivit en succé. Sedan starten i april 2020 har Svenska Eljouren hjälpt över 7000 kunder – med utmärkta omdömen och lysande kundrecensioner som resultat. Receptet är helt enkelt att erbjuda god service!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum