Umeå kommun

Samverkan med Föräldraföreningen mot narkotika förlängs

Dela

För att kunna erbjuda ett brett stöd till närstående till personer med missbruk samverkar individ- och familjeomsorgen inom Umeå kommun med Föräldraföreningen mot narkotika. Individ- och familjenämnden har beslutat att förlänga överenskommelse om samverkan ytterligare två år.

–         Nämnden är måna om att fortsätta den goda samverkan med Föräldraföreningen mot narkotika. Föreningen kompletterar socialtjänstens stöd och gör en oerhört värdefull insats för närstående till personer med missbruk, säger Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- och familjenämnden.

Syftet med samverkan är att kommunen ska kunna erbjuda ett brett stöd till närstående (föräldrar, syskon och vänner)till personer med missbruk, erbjuda flera olika vägar till stöd samt att nyttja samhällets resurser på bästa sätt. Överenskommelsen beskriver hur samverkan ska gå till. Individ- och familjenämnden har avsatt 30 000 kr per år till Föräldraföreningen mot narkotika för genomförande av en studiecirkel i Community reinforcement and family training, CRAFT. Metoden ger närstående verktyg för att förmå en person med missbruksproblem att söka och påbörja behandling. Utöver medel för studiecirkel får föreningen ersättning i form av föreningsbidrag. Överenskommelsen är giltig till och med 30 augusti 2023.

Mer information

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum