Umeå kommun

Samverkan med Umeå stadsmission utökas och förlängs

Dela

Individ- och familjenämnden fattade idag beslut om att förlänga och utöka överenskommelsen med Umeå stadsmission om idéburet offentligt partnerskap. Överenskommelsen inkluderar nu all verksamhet inom stadsmissionen: akutboende för hemlösa, kvinnoboende, öppen verksamhet dagtid och stödverksamheten Kumulus.

Umeå kommun och Umeå stadsmission har en gemensam viljeriktning och önskan att tillsammans förbättra livsvillkoren för de mest utsatta i kommunen. Sedan tidigare har parterna tecknat idéburet offentligt partnerskap, IOP, gällande akutboende. Nu har partnerskapet omarbetats och inkluderar all basverksamhet inom Umeå stadsmission, vilket ökar möjligheten till långsiktig och fördjupad samverkan.

–         Den här överenskommelsen är ännu ett steg att förbättra livsvillkoren för de mest utsatta i kommunen. Genom att utöka samverkan med stadsmissionen hoppas vi kunna bidra till att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv, säger Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- och familjenämnden, Umeå kommun.

–         Vi är glada över den här nya överenskommelsen, som gör det möjligt att tillsammans med Umeå kommun bli ännu bättre på att möta de utmaningar vår stad har när det gäller att ta hand om de som lever i olika former av utsatthet. Överenskommelsens nya utformning innebär att vi kan vara mer flexibla i att anpassa insatserna och tillsammans med kommunen arbeta mer förebyggande, säger Johan Tovetjärn, direktor, Umeå stadsmission.

Partnerskapet avser perioden 1 april 2021 till och med 31 december 2025.

Mer information:

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Johan Tovetjärn
direktor
Umeå stadsmission
070-562 03 88
johan.tovetjarn@umeastadsmission.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum