Region Örebro län

Samverkan ska ge unga tillgång till kultur

Dela

Region Örebro län vill öka möjligheten för barn och unga att ta del av kultur i skolan, och i år satsar kulturnämnden 500 000 kronor på samverkansformen KulturKraft.

Modellen KulturKraft – för varenda unge är en ny samverkansform för i första hand Region Örebro län och länets kommuner. Förhoppningen är att KulturKraft ska stärka och utjämna tillgången till kultur för alla barn och unga oavsett var de bor i länet.

- Det finns ett oerhört rikt kulturliv i Örebro län, och vi vill ge alla länets skolelever möjlighet att vara med på någon eller några av alla de utställningar, författarbesök och workshops som erbjuds. Det ska inte spela någon roll var i länet man bor, kulturen är för oss alla, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

KulturKraft omfattar alla länets barn och unga som befinner sig i åldersspannet mellan 3 och 18 år.

- Kulturen och dess positiva aspekter borde vara en självklarhet i varje människas uppväxt, och det gäller inte minst nu när det säkert finns många barn som funderar på vad som händer i världen. När det gäller att förmedla kulturen är förskolan och skolan viktiga aktörer och med KulturKraft får pedagogerna ett bra verktyg att arbeta med, säger Eva-Lena Jansson (S), vice ordförande i kulturnämnden.

I dag har åtta av länets kommuner anslutit till KulturKraft, och förhoppningen är att ytterligare tre kommuner ska ansluta under året.

- För att lyckas nå ut till alla barn och unga är samverkan och samarbete avgörande, och det är positivt att nästan alla länets kommuner visar intresse av att vara med i KulturKraft. Det ger oss goda förutsättningar att lyckas i vår strävan att nå ut brett, säger Malin Silén (KD), ledamot i kulturnämnden.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-842 74 54

Eva-Lena Jansson, vice ordförande i kulturnämnden, telefon: 070-241 13 01

Malin Silén, ledamot i kulturnämnden, telefon: 076-337 97 79

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum