Uppsala kommun

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf får idrotts- och fritidsnämndens elitidrottstipendium

Dela

Idrotts- och fritidsnämnden har beslutat att ge Sanne Larsson, KFUM Uppsala Kyokushin Karate och Gustav Tingelöf, Uppsala Gymnastikförening var sitt elitidrottsstipendium på 40 000 kronor. Stipendiet är ett stöd för en enskild idrottsutövares satsning mot nya idrottsliga framgångar.

Bild på Sanne: Magnus Hansen Bild på Gustav: Gymnastikförbundet
Bild på Sanne: Magnus Hansen Bild på Gustav: Gymnastikförbundet

Idrottarna som får nämndens stipedium ska tillhöra sverigeeliten inom sin idrott och målmedvetet satsa för att nå internationell framgång och världsklass. De ska även vara goda förebilder för barn och unga i Uppsala.

- Sanne och Gustav är både duktiga idrottare och goda förebilder för barn och ungdomar i Uppsala. Jag är glad att Uppsala kommun kan stödja och uppmuntra dem i deras idrottsutövning. Det var många riktigt bra ansökningar i år men Sanne och Gustav känns som både värdiga vinnare och goda representanter för sina idrotter, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Nämnden fick in 29 ansökningar av 17 kvinnor respektive18 män som representerade många olika idrotter i kommuen. 

                           

Motiveringen i sin helhet:

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf är båda målinriktade Uppsalabor som idag tillhör Sverigeeliten inom sina respektive idrotter.

Sanne Larsson har med sin starka vilja och träning blivit en av Sveriges bästa karateutövare. Med sin målmedvetenhet och hårda träning för att nå sina högt uppsatta mål visar Sanne att hon är att räkna med i framtida mästerskap både nationellt och internationellt.

Gustav Tingelöf har på kort tid och i sen ålder lyckats etablera sig i den absoluta Sverigeeliten. Den målmedvetna inställningen som Gustaf visar till träning kommer att skapa stora chanser att i framtiden bli en del av den internationella eliten.

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf engagerar sig och lägger ner mycket tid i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet. Båda är goda förebilder för alla barn och unga i Uppsala.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på Sanne: Magnus Hansen Bild på Gustav: Gymnastikförbundet
Bild på Sanne: Magnus Hansen Bild på Gustav: Gymnastikförbundet
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum