Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Särskild klockringning i Domkyrkan för Coronapandemins offer

Dela

Den 31 december kl. 18 kommer domkyrkoklockor att ljuda över hela Sverige, från Luleå i norr till Lund i söder. Klockorna ringer för att hedra dem som dött under detta pandemiår och för att samla tankar och känslor kring det som förenar oss.

Domprost Daniel Eklund. Foto Henrik Mill
Domprost Daniel Eklund. Foto Henrik Mill

Våra tankar går till alla drabbade

- Det är en självklarhet att Svenska kyrkan Västerås deltar i klockringningen. Västerås och Västmanland är hårt drabbat av pandemin och våra tankar går till alla drabbade. För ett år sedan hade nog ingen kunnat ana hur 2020 skulle gestalta sig, inte bara i Sverige utan i världen. Ett år, där ord som tröst och hopp är viktigare än någonsin. Svenska kyrkan har en viktig roll att spela för att stötta människor i livets olika skeden, ett uppdrag som vi tar på största allvar, säger Daniel Eklund, domprost.

2020 har varit ett annorlunda år för oss alla, ett utmanande år som nu går mot sitt slut. Ett år som bringat sorg, uppoffringar och manat till gemensam kamp som nu fortsätter in i 2021. Därför ringer domkyrkans klockor dels kl. 18 på nyårsafton, för eftertanke, tröst och hopp, för att sedan i vanlig ordning ringa igen vid midnatt, för att ringa in det nya året. Med hopp och tro om ett bättre 2021.

För mer information

För mer information om klockringningen, kontakta domprost Daniel Eklund, 021-10 76 25.

Läs gärna mer i det pressmeddelande som gått ut från Svenska kyrkan på nationell nivå.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Domprost Daniel Eklund. Foto Henrik Mill
Domprost Daniel Eklund. Foto Henrik Mill
Ladda ned bild
Västerås Domkyrka. Foto Leon Grimaldi.
Västerås Domkyrka. Foto Leon Grimaldi.
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nu finns julhälsningar att hämta för alla som önskar ett ljus i mörkret11.12.2020 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Advent och jul är högtider som många människor förknippar med besök i våra kyrkor. Det är också en tid på året när många människor behöver stöd i tillvaron. Som en del av våra aktiviteter för att förmedla en känsla av tro, hopp och kärlek när mörkret är som störst har vi tagit fram julhälsningar. Dessa kan hämtas på tre sätt, antingen via någon av våra öppna kyrkor, enligt överenskommelse med din församling eller via Stadsmissionens Second Hand-butik. Du ser när kyrkorna är öppna via www.svenskakyrkan.se/vasteras

Nya åtgärder inom Svenska kyrkan Västerås utifrån kommande förbud mot offentliga sammankomster med fler än 8 personer som väntas inträda den 24 november utifrån Covid-19-pandemin17.11.2020 16:36:23 CET | Pressmeddelande

Den oroväckande ökningen av bekräftade Covid-19-fall i Västerås och det kommande förbudet mot offentliga sammankomster gör att Svenska kyrkan Västerås nu måste införa ytterligare förändringar i vår verksamhet. Vi måste, som resten av samhället, vara lojala mot beslutet och anpassa oss för att bidra till en minskad smittspridning i samhället.

Så agerar Svenska kyrkan Västerås för att minska smittspridningen12.11.2020 14:24:36 CET | Pressmeddelande

Covid-19-pandemin påverkar oss alla. Den oroväckande ökningen av bekräftade Covid-19-fall i Västerås och de nya lokala allmänna råden gör att Svenska kyrkan Västerås nu måste införa förändringar i vår verksamhet för att bidra till en minskad smittspridning i samhället. De lokala allmänna råden för Västmanland gäller under fyra veckor, från den 12 november till och med den 10 december, men kan komma att förlängas beroende på hur situationen utvecklas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum