Region Örebro län

Särskilda insatser för att nå de som inte är vaccinerade än

Dela

För att så många som möjligt av Örebro läns invånare ska vaccineras mot covid-19 förstärks arbetet med att nå ut till vissa grupper. Särskilda insatser har redan startat för att öka antalet vaccinerade bland de som är 65 år eller äldre.

- Genom vaccinationsregistret har vi god koll på vilka som är vaccinerade. Utifrån den kunskapen gör vi nu riktade insatser för att öka täckningsgraden av vaccinerade i Örebro län, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Jonas Claesson.

Ett exempel på en sådan åtgärd är redan igång. Den här veckan ringer Region Örebro län upp invånare över 65 år i Hällefors och Ljusnarsberg som inte är vaccinerade och erbjuder vaccination på hemorten.

En annan riktad insats är telefonbokningen som den här veckan bara är öppen för de som är 65 år eller äldre. Detta sker för att underlätta för de som inte kan boka via den digitala bokningstjänsten på 1177.se.

- Målet är att hela vår befolkning ska skyddas genom vaccination. Därför är det viktigt att vi gör insatser för att få en jämn och jämlik vaccination i hela länet och försöker fånga upp dem som av olika skäl inte bokat tid för vaccination än, säger Karin Sundin (S), ordförande i Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsnämnd.   .  

Region Örebro län fortsätter att följa upp vilka som inte är vaccinerade. Längre fram under våren och sommaren kan det bli aktuellt med andra insatser, för att nå andra grupper.

Kontakt

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon: 072-142 06 20

Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, telefon: 019-602 37 00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karin Sundin
Karin Sundin
Ladda ned bild
Jonas Claesson
Jonas Claesson
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut på tio platser i Örebro län18.6.2021 19:54:14 CEST | Pressmeddelande

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län under den senaste veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig från och med måndag till och med fredag kan ha fått ett felaktigt provsvar. ”Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt”, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum