Järfälla Kommun

Särskola för högstadieelever etableras i Kallhäll

Dela

En grundsärskola för högstadieelever ska etableras vid Källtorpskolan i Kallhäll i Järfälla. Här finns goda förutsättningar för samarbete med befintligt högstadium, utrymme för bra skolgårdsytor samt möjlighet att skapa ändamålsenliga lokaler.

Det finns idag ingen grundsärskola för elever i högstadieålder som har svårare intellektuella funktionsnedsättningar eller större vårdbehov i Järfälla. Behovet av platser i Stockholmsområdet är stort, och det är därför svårt att hitta platser även på regional nivå. Mängden elever i behov av särskola har ökat snabbt i Järfälla de senaste åren, främst i de lägre åldrarna, varför behovet av högstadieplatser kommer att vara ännu större om några år.

Nikoletta Jozsa (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, är glad över planerna.

– För oss i alliansen är det viktigt att alla Järfällas elever ges förutsättningar att klara skolan utifrån sina individuella förutsättningar. Med denna etablering kan vi erbjuda särskola på alla nivåer i skolan. Det ökar trygghet och studiero för eleverna att de kan gå i skola i sin egen kommun och inte behöver pendla till andra kommuner.

Skolan beräknas stå klar under 2024.

Nyckelord

Kontakter

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Hållbarhet i fokus när Riksbyggen och Storstaden Bostad vinner markanvisningar i Barkarby7.7.2022 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Järfälla kommun har utsett Riksbyggen och Storstaden Bostad till vinnare i markanvisningstävlingarna för kvarter 10 och 13 i Barkarbystaden. Båda bidragen möter Järfällas höga ambitioner att utveckla stadskvarter som bidrar till en hållbar och gestaltad livsmiljö. Faktorer som varit avgörande är NollCO2-certifierade byggnader, trähuskonstruktion, växthus på taken med odling för de boende och gröna väggar som en del av gestaltningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum