Stiftelsen Skansen

Säsongsavslutning för årets Allsång på Skansen

Dela

Sommarens sista Allsång på Skansen bjuder på Seinabo Sey, Magnus Uggla, Sven-Bertil Taube och Systerpolskan. Som vanligt kommer det att svänga rejält både på och framför scenen.

Seinabo Sey. Foto: Märta Thisner
Seinabo Sey. Foto: Märta Thisner

Seinabo Sey slog igenom med låten Younger år 2013. Efter ett internationellt genombrott och otaliga framträdanden tog hon en paus och åkte till Västafrika, blev äldre och mer bestämd enligt sig själv – för att nu släppa ny musik. När hon nu kommer med ny musik är de västafrikanska influenserna tydliga, inte minst i det genomarbetade visuella uttrycket. 

Magnus UgglaPå sjuttiotalet inflytelserik svensk uttolkare av brittisk och amerikansk glamrock. Under åttio och nittiotalet frisinnad upprorsmakare med sikte på samtidens självupptagenhet och yuppie-ideal. På nollnolltalet känslig förvaltare av arvet efter Povel Ramel och Karl Gerhard. Rock’n’roll, schlager, kommersiell listpop och revy. På tvåtusentiotalet intimare, närmare betraktelser. Arton studioalbum. Femtiotvå singlar. Alltid i rörelse. Ständigt nyfiken. Belåten med att inte vara belåten.

Sven-Bertil Taube är en nestor i svenskt kulturliv. Han har tolkat sin fars musikarv, medverkat i en rad musikaler och spelat många roller både på teaterscenen och i ett otal filmer. 

Systerpolskan blandar traditionell folkmusik med nyskrivet och består av musikerna Täpp Ida Almlöf, Verf Lena Egardt, Cajsa Ekstav, Erika Lindgren Liljenstolpe, Sonia Sahlström, Lena Willemark och Cecilia Österholm, samt Benny Andersson som medmusikant och medkompositör.

Allsångskvällar
Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden startar generalrepetitionerna.

Pressackreditering via SVT
SVT har hand om pressackrediteringar till Allsång på Skansen. Ansökan om ackreditering sker genom att skicka ett mail med media (tidning/blogg/dylikt)  namn, telefonnummer och mailadress till de personer som man önskar ha på plats för bevakning av veckans Allsång på Skansen till Cecilia Felix Caballero senast måndag kl. 11.00 inför tisdagens program. All information som behövs inför programmet kommer tillsammans med ackrediteringsbekräftelsen på måndag eftermiddag. Observera att antalet platser är begränsade. Frilansande journalister och fotografer måste ackrediteras av sina uppdragsgivare.

Trafik och parkering
Djurgården stängs av för trafik under allsångstisdagar 17.00 - 20.00. Det finns inte heller parkeringsplatser på Skansen så kommunala transportmedel, cykel, färja eller spårvagn rekommenderas.

Bilder

Seinabo Sey. Foto: Märta Thisner
Seinabo Sey. Foto: Märta Thisner
Ladda ned bild
Magnus Uggla.
Magnus Uggla.
Ladda ned bild
Sven-Bertil Taube.
Sven-Bertil Taube.
Ladda ned bild
Systerpolskan.
Systerpolskan.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Kommunicera med ålar, går det?18.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

I det nya kunskapscentret på Skansen, Baltic Sea Science Center, finns tre stora akvarier för rovfisk, stimfisk och sötvattenfisk. De börjar nu befolkas av lax, torsk, smörbult, ål, plattfisk, sarv, braxen och flera andra små och stora fiskar som ska visa oss hur Östersjöns liv under ytan ser ut. Patrik Jakubowski och Emma Alsing Skoog är två marinbiologer som nu börjat som akvarister på kunskapscentret för att sköta om djuren i akvarierna.

Snart är det klart - invigning för kunskapscentret Baltic Sea Science Center 11 april12.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

Nu är huset på plats, utställningarna på väg upp och blandningen av sött och salt i akvarierna utprovad. Laxarna, torskarna och simporna har flyttat in i det stora akvariet och väntar på sällskap från ålar, braxen, sill och flera andra arter. En liten smörbult får vara sambo med två ungålar ett tag tills de alla tre växt till sig och kan samsas med de vuxna djuren. Kunskapscentret Baltic Sea Science Center på Skansen är på väg att bli klart. Invigningsdatum är satt till den 11 april.

Elbilstaxi prioriteras på Djurgården31.1.2019 06:00:00Pressmeddelande

Ungefär 15 miljoner människor besöker Djurgården årligen, vilket är fler än kinesiska muren. För aktörerna på Djurgården är det viktigt att alla kan ta sig hit på ett hållbart sätt. Många av dem väljer redan idag miljövänliga alternativ som spårvagn eller cykel, men en del tar också taxi. Nu inleder Kungliga Djurgården ett samarbete med föreningen Nollzon för att öka andelen eltaxibilar på Djurgården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum