Svenska Curlingförbundet

Säsongspremiär för curlinglandslagen

Dela

Dom svenska curlinglandslagen inleder tävlingssäsongen kommande helg i den stora internationella tävlingen i Baden, Schweiz. Sverige är representerade av lag Edin, lag Hasselborg och Team Magnusson.

Foto: © WCF
Foto: © WCF

För lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs dök möjligheten upp efter att de skotska herrlagen tvingats tacka nej p.g.a reserestriktioner.

– Fantastiskt. Det här blev verkligen en bonus och rekordtidig säsongsstart. Och dessutom i en herrtävling med allra högsta klass. Härligt att komma igång efter en sommar med mycket träning, säger Anna Hasselborg.

Lag Edin, som tog sitt tredje raka VM-guld i våras, har kunnat förbereda sig lite längre och reser till Schweiz med en bra känsla.

– Verkligen. Tack vare Karlstads kommun kunde vi gå på is redan i början av augusti och efter mängder av träningstimmar längtar vi efter tävling, säger Niklas Edin.

Lag Edin och lag Hasselborg möttes i februari i det prestigeladdade Mästarmötet och där blev det lag Edin som knep segern. Nu finns det chans till returmöte i Baden.

– Så kan det bli. Och varför inte i finalen, säger Niklas.

Det stora målet för säsongen är OS i Peking i februari, där båda lagen är stora medaljhopp.

Med i startfältet finns också lag Magnusson från Karlstads CK som även dom tillhör landslagstruppen i Svensk Curling.

Tävlingarna startar imorgon fredag kl 08:00 och lag Magnusson är först ut med premiärmatch mot Team Jungen, Schweiz.

Följ livestreaming och liveresultat på:

https://worldcurlingtour.org/men/event/554

https://worldcurlingtour.org/

Kontakter

Bilder

Foto: © WCF
Foto: © WCF
Ladda ned bild

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum