Porsche

Säsongspremiär i Porsche Carrera Cup Scandinavia – nu startar jakten på SM-guldet!

Dela

Skandinaviens ledande racingmästerskap rivstartar säsongen med flera spännande nyheter. Serien har fått SM-status, ett ännu starkare startfält och en helt ny generation av tävlingsbilen Porsche 911 GT3 Cup. Porsche-entusiaster som älskar racing kan dessutom se fram emot Sportscar Together Day vid samtliga svenska tävlingshelger.

Äntligen är den långa väntan över. 13–14 maj går starten i Skandinaviens ledande racingmästerskap – Porsche Carrera Cup Scandinavia – på Grand Prix-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp. Med 30 anmälda förare inför säsongen rivstartar då en ny tävlingssäsong som bjuder på flera spännande nyheter.

– Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022 kommer att bli en av de mest intressanta upplagorna av mästerskapet sedan invigningen 2004, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Vi ser fram emot att välkomna racingpubliken tillbaka till tävlingsbanorna igen för att på nära håll uppleva intensiv elitracing från ett mästerskap i absolut toppform.

Årets stora nyhet är givetvis att Svenska Bilsportförbundets (SBF) förbundsstyrelse beslutat att återuppväcka det vilande SM-tecknet i racingklassen GT. Porsche Carrera Cup Scandinavia har därmed tilldelats officiell status som de Svenska Mästerskapen för GT-bilar.

– Från och med nu handlar kampen på banorna om någonting ännu större än enskilda segrar och prispengar, fortsätter Raine Wermelin. Det handlar om jakten på det åtråvärda SM-guldet. Givetvis en bidragande orsak till det växande intresset vi ser från framgångsrika förare och team i konkurrerande mästerskap både i Sverige och i andra delar av världen.

Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder den nya säsongen med ett startfält som är ett av de starkaste någonsin. Samtliga toppförare från de senaste säsongerna finns kvar. Däribland den regerande mästaren Lukas Sundahl som ifjol blev historisk som den förste föraren att vinna fyra år i rad. Samtidigt blandar sig flera nya utmanare in i leken. Bl.a. den danske racingstjärnan Jan Magnussen, en mångfaldig klassvinnare på Le Mans och dubbel mästare i både ALMS och IMSA.

Racingen kommer i år att spetsas till ytterligare på grund av att en helt ny tävlingsbil introduceras i mästerskapet. Säsongspremiären på Anderstorp blir något så exotiskt som den svenska tävlingspremiären för en ny generation av Porsches legendariska entypsracer 911 GT3 Cup. Bilen har redan visat sin kapacitet och snabbhet i internationella sammanhang i Porsche Mobil 1 Supercup, som körs på samma banor som Formel 1 under GP-helgerna.

Nytt för i år är även att Porsche-festivalen, Sportscar Together Day, arrangeras under samtliga fem svenska tävlingshelger. Det betyder mängder med ögongodis för alla som älskar sportbilar från Porsche, och fritt inträde samt dedikerad Porsche-parkering för alla som föranmält sig via porsche.se/sctd och kommer till banan i en Porsche.

För alla som inte har möjlighet att närvara på plats livesänds samtliga deltävlingar av Porsche Carrera Cup Scandinavia och supportklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia på streamingplattformen Viaplay.

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022

Scandinavian Raceway: 13 – 14 maj

Drivecenter Arena: 17 – 18 juni

Scandinavian Raceway: 5 – 6 augusti

Gelleråsen Arena: 19 – 20 augusti

Rudskogen Motorsenter: 16 – 17 september

Mantorp Park: 30 september – 1 oktober

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder den nya säsongen med ett startfält som är ett av de starkaste någonsin. Samtliga toppförare från de senaste säsongerna finns kvar.
Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder den nya säsongen med ett startfält som är ett av de starkaste någonsin. Samtliga toppförare från de senaste säsongerna finns kvar.
Ladda ned bild
Den regerande mästaren Lukas Sundahl blev ifjol historisk som den förste föraren någonsin att vinna Porsche Carrera Cup Scandinavia fyra år i rad. I år kämpar han för sin femte mästerskapsseger och sitt första SM-guld!
Den regerande mästaren Lukas Sundahl blev ifjol historisk som den förste föraren någonsin att vinna Porsche Carrera Cup Scandinavia fyra år i rad. I år kämpar han för sin femte mästerskapsseger och sitt första SM-guld!
Ladda ned bild
– Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022 kommer att bli en av de mest intressanta upplagorna av mästerskapet sedan invigningen 2004, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige.
– Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022 kommer att bli en av de mest intressanta upplagorna av mästerskapet sedan invigningen 2004, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige.
Ladda ned bild

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718, Taycan, Macan, Cayenne och Panamera. År 2021 registrerades 2 390 Porsche i Sverige. Helelektriska bilar och plug-in hybrider är en viktig del av märkets modellstrategi och utgör ca 60 % av försäljningen på den svenska marknaden. Porsches största marknader är USA, Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Danderyd, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Linköping, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Nya 911 Sport Classic – tillbaka till framtiden28.4.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nya 911 Sport Classic är den andra av totalt fyra planerade Heritage Design samlarmodeller från Porsche. Totalt 1 250 exemplar av den begränsade upplagan från Porsche Exclusive Manufaktur kommer att återuppliva stilen från 1960-talet och det tidiga 1970-talet. Liksom föregångaren, 911 Sport Classic från 2009, som baserades på 997-modellen, är den nya specialmodellen utseendemässigt inspirerad av originalmodellen av 911 (1964 – 1973) och framförallt av 1972 års 911 Carrera RS 2.7. Porsche 911 Sport Classic är beställningsbar från och med nu och priserna börjar från 2 960 000 kr. - Heritage Design-modellerna representerar det mer emotionellt styrda konceptet av Porsches produktstrategi, säger Alexander Fabig, chef för avdelningen Customisation och Classic. - Det här unika arbetssättet innebär att designavdelningen Style Porsche samarbetar med Porsche Exclusive Manufaktur för att återskapa ikoniska 911-modeller och utrustningsdetaljer från 1950 och fram till 80-talet och för att återuppli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum