Trafikverket

Säsongsstart för linfärjan i Vaxholm

Dela

Lördagen den 29 april klockan 10.00 är det dags för den eldrivna miljöfärjan till Vaxholms kastell att återuppta trafiken igen. Säsongen sträcker sig fram till och med den 1 oktober 2017.

Det var förra året som den eldrivna miljöfärjan började trafikera sundet mellan centrala Vaxholm och Kastellet. Den första säsongen med linfärjan innebar 98 000 enkelresor, vilket överträffade alla förväntningar.

Vaxholms stad tar årligen emot en miljon besökare och Kastellet är ett efterfrågat utflyktsmål. Linfärjan ligger i framkant när det gäller att skapa ett långsiktigt hållbart transportsystem med fossilfri drift.

Linfärjor finns i flera trafikerade farleder i Sverige och transportsättet är säkert, pålitligt och mycket miljövänligt. Det orsakar inget buller och drivs förnybart. Nytt i år är att skyltningen i området har setts över och förbättrats och att färjans vajer har vidareutvecklats.

– Du som färdas till sjöss får tänka på att linfärjan inte ska passeras när den är i rörelse. När färjan ligger stilla i sitt läge går det utmärkt att passera förbi, i första hand för yrkestrafik. Fritidsbåtar bör segla genom det östra sundet, säger Anders Werner, chef Trafikverket Färjerederiet.

Biljetter till linfärjan löses i automat på kajen. Priset för överfart tur och retur är 40 kronor för vuxna, 20 kronor för pensionärer och gratis för barn upp till 12 år. Vaxholms stad, Statens fastighetsverk och Trafikverket Färjerederiet står bakom satsningen som pågår under en treårig provperiod.

Varmt välkommen till miljöfärjan på Kastelletleden 2017!

Kontakter

Anders Werner, chef Trafikverket Färjerederiet, 070-676 15 70
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt för långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum