Norrköpings kommun

Satsning för att locka barn tillbaka till aktivitet och föreningsliv

Dela

I dagarna skickas en peppande folder ut till alla 16 000 Norrköpingsbarn mellan 6 och 14 år. Det är en satsning från kultur- och fritidskontoret i samarbete med Riksidrottsförbundet/SISU idrottsutbildarna som syftar till att locka barnen till rörelse och tillbaka till föreningslivet.

Foto: Norrköpings kommun/Magnus Andersson
Foto: Norrköpings kommun/Magnus Andersson

– Under pandemin har många barn pausat eller slutat helt med sina idrottsaktiviteter. Med satsningen hoppas vi att barnen ska hitta tillbaka till sin idrott eller hitta en ny. Vi vill på det här sättet också stötta föreningslivet i Norrköping som under pandemin påverkats i sin verksamhet och tappat medlemmar, säger Åsa-Karin Svensson, verksamhetschef kultur- och fritidskontoret.

PEP-rapporten 2021, som genomförs med stöd av Hjärt-Lungfonden, visar att rörelse och fysisk aktivitet förbättrar inlärningsförmågan hos barn och unga. Rapporten visar också att ett av fem barn och unga upplever att de rört på sig mindre under pandemin. Undersökningen har genomförts av SOM-institutet vid Göteborgs Universitet.

– Vi vill inspirera till rörelse, och i foldern finns det en lista på föreningar med en aktiv barn- och ungdomsverksamhet i Norrköping för att barnen och föräldrarna lätt ska kunna hitta en idrottsförening som passar dem, säger Åsa-Karin Svensson.

Den 12-sidiga foldern är framtagen av kultur- och fritidskontoret i samarbete med Riksidrottsförbundet/SISU idrottsutbildarna. Förutom listan på föreningar finns det i den reportage från en cirkusträning med aktiva barn och tränare. Läsaren får också möta elitidrottarna Joakim Wadstein och Rakel Gyberg som berättar om vad idrotten gett dem och om gemenskapen inom idrotten.

Foldern hittar du här

Kontakt:
Åsa-Karin Svensson
Titel: verksamhetschef kultur, event och fritid på kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 29 08
___________________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun/Magnus Andersson
Foto: Norrköpings kommun/Magnus Andersson
Ladda ned bild
Foto: Norrköpings kommun/Magnus Andersson
Foto: Norrköpings kommun/Magnus Andersson
Ladda ned bild

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda20.5.2022 14:40:00 CEST | Pressmeddelande

Den 19 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären Sahar Burhan. Den unge violinisten Vidar Karlsvärd och arkitektstudenten Carl Danielsson fick kulturstipendierna till unga lovande talanger. Boxaren Lucin Seropian, NBK Akilles fick Pernilla Wibergs stipendium och Jonas Jacobssons stipendium gick i år till simmaren Emil Kernen, Norrköpings kappsimningsklubb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum