Region Örebro län

Satsning på blivande läkare

Dela

Region Örebro län ska utöka antalet utbildningsplatser för blivande läkare, så kallad AT-tjänstgöring, för att på sikt få fler färdigutbildade läkare inom organisationen.

- Kompetensförsörjningen är en stor utmaningen för Region Örebro län liksom för landets övriga regioner. Därför är det glädjande att vi nu kan ta emot fler AT-läkare som på sikt blir färdiga läkare, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

I dagsläget har Region Örebro län drygt 18 AT-tjänster per 100 000 invånare vilket kan jämföras med rikets genomsnitt på drygt 15 AT-tjänster per 100 000 invånare. Men AT-tjänsterna i Örebro län ska bli fler och i den plan som regionstyrelsen fattade beslut om i dag finns en utökning med fem platser för AT-tjänstgöring under år 2022, från 52 till 57. Denna ökning ger Region Örebro län rätt till ett statligt bidrag om 6,9 miljoner kronor.

- Vi behöver fler läkare som kan möta länets patienter på våra vårdcentraler, på våra tre sjukhus och i våra övriga verksamheter. Genom att erbjuda fler utbildningsplatser för nästa generations läkare tar vi viktiga steg mot att tillgodose detta behov, säger Andreas Svahn.

Notering: AT – allmäntjänstgöring – kompletterar grundutbildningen med praktiska erfarenheter och det är något som krävs för att en läkare ska bli legitimerad och kunna arbeta självständigt.

Kontakt

Andreas Svahn, ordförande i regionstyrelsen, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn, ordförande i regionstyrelsen
Andreas Svahn, ordförande i regionstyrelsen
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum