Norrköpings kommun

Satsning på lokala jobbspår gav jobb

Dela

Lokala jobbspår är en satsning i Norrköpings kommun som genom samarbeten med olika arbetsgivare ska få ut fler utrikesfödda på arbetsmarknaden. I augusti 2019 startade samarbetet med företaget TvNo Textilservice AB. Fem av sju deltagare fick efter att perioden för jobbspår avslutats jobb på företaget.

–  Det är roligt att se så bra resultat, där företagen hittar kompetens och individen får in en fot i arbetslivet, säger Kristina Baurmann, koordinator lokala jobbspår på Norrköpings kommun.

Jobbspåret hos TvNo har riktat sig till utrikesfödda med varierande språkkunskaper. Under tre månader har SFI-lärare jobbat ute på företaget med svenskundervisning kopplat till innehållet på praktiken.

I projektet har det varit viktigt med ett nära samarbete mellan handledare på arbetsplatsen och SFI-lärarna för att skräddarsy undervisningen. Deltagarna har under perioden varvat lektioner med praktiskt arbete och har på så sätt kommit in i rutiner på arbetsplatsen.

Detta är inte bara ett integrationsprojekt, det är ett projekt som ger oss möjlighet att hitta rätt arbetskraft, säger Jonny Hägerström, vd på TVNO Textilservice AB.

Samarbete redan i ett tidigt skede är en nyckelfaktor. Norrköpings kommun och Arbetsförmedlingen samverkar nu kring flera andra jobbspår, tillsammans med arbetsgivare som har ett rekryteringsbehov.

–  Fler och fler ser vinsten av att vara en del av lokala jobbspår och vi ser gärna fler dialoger med arbetsgivare för att se hur vi kan skräddarsy lösningar tillsammans, säger Kristina Baurmann

Kontakt:
Kristina Baurmann
Titel: koordinator lokala jobbspår
Telefon: 011-15 51 90

Jonny Hägerström
Titel: Vd TvNo Textilservice AB
Telefon: 070-378 05 02

________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Ladda ned bild
Kristina Baurmann.
Kristina Baurmann.
Ladda ned bild
Jonny Hägerström.
Jonny Hägerström.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum