Grums kommun

Satsning på Stärkta bibliotek i Grums kommun

Dela

Helene Tivemark på Grums bibliotek jobbar sedan december med ett nytt projekt som heter Stärkta bibliotek.

Foto: Grums kommun
Foto: Grums kommun

Stärkta bibliotek är ett treårigt initiativ från regeringen, där Grums kommun nu är en av flera kommuner i landet som har fått projektpengar och möjlighet att jobba med detta. Just Grums bibliotek har valt att investera i sin uppsökande verksamhet för att nå ut till fler, samt för att stärka den växelverkan som började redan förra året genom att finnas på exempelvis stränder, båtbussen och flera event runt om i kommunen.

–Satsningen innebär att vi får helt nya möjligheter att nå ut ännu mer till alla kommuninvånare att skapa nya samarbeten, säger Helene Tivemark som är projektledare för Stärkta bibliotek i Grums kommun.

En ny ”kulturgrupp” är till exempel redan på plats där förskolepedagoger och bibliotekarier tillsammans lägger upp planer; biblioteket är involverat i den nyöppnade Familjecentralen; äldreboenden kommer kunna tillgodogöra sig flera av bibliotekets tjänster och möjligheter; vi kommer förlägga författarkvällar runt om i kommunen och skapa en broschyr där alla bibliotekets tjänster och material finns listade för att fler ska få upp ögonen för det stora utbud som finns. Mycket spännande är på gång, säger Helene.

Vårt mål är att stärka biblioteketsom mötesplats och kunskapskälla.

–Det gäller att hitta nya arenor att mötas på, nya sätt att jobba, att utvärdera vad som fungerar bra och vilket behov som finns i kommunen för att sedan befästa dem inom biblioteket. Alla vi träffat hittills är fantastiskt öppna och samarbetsvilliga, det märks att samverkan som fokuserar både på att förmera och att förenkla är något som upplevs som positivt.

Kontaktperson:

Helene Tivemark
Projektledare
072-085 20 64
helene.tivemark@grums.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Grums kommun
Foto: Grums kommun
Ladda ned bild

Länkar

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum