Linköpings kommun – Politik

Satsning på utemiljöer ska bryta isolering

Dela

Under den rådande coronapandemin har många äldre känt sig isolerade. Därför ser nu äldrenämnden över möjligheterna att stärka utemiljöerna på kommunens äldreboenden.

Tanken är att investera i uterum som pergolor och orangerier, där äldre kan befinna sig utomhus i frisk luft och samtidigt vara i ett socialt sammanhang.

Samtidigt är det fler satsningar som genomförs. Tillsammans med Lejonfastigheter görs en omfattande renovering av Åleryds olika ytor. Man passar även på att anpassa en del utrymmen vilket ska ge ett bredare användningsområde.

– Vi gör satsningar för att höja livskvalitén för våra äldre. Satsningar på utemiljöer och lokalanpassning är inte de största budgetposterna, men kan ge guldkant på tillvaron för våra äldre, säger Liselotte Fager (KD).

På onsdag den 14 oktober besöker Liselotte Fager (KD) Ekhults vårdboende tillsammans med representanter från Demensföreningen för att närmare undersöka vilka satsningar som kan göras för att stärka utemiljöerna på kommunens äldreboenden.

– Vi har goda förutsättningar att satsa på att stärka utemiljöerna. Jag vill gärna se vilka utmaningar och möjligheter det finns. Därför besöker jag Ekhult som ett sätt att öka min kunskap och hitta rätt typ av satsningar att genomföra, säger Liselotte Fager (KD).

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Allians för Linköpings vision för Linköping grundar sig i tre grundläggande principer. Vi tror först och främst på varje människas rätt att utforma sina egna liv efter sina egna önskemål. Människan måste alltid sättas framför systemen. Vi tror på ett fritt näringsliv där entreprenörer och företagare fritt får skapa, uppfinna och utbyta nya idéer. Sist men kanske viktigast tror vi på en kommun som levererar sina grundläggande kärnuppgifter. Att vi erbjuder en kvalitativ skolgång, omsorg och ett skyddsnät för dem som verkligen behöver det. I Allians för Linköpings kommun får alla plats.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

Stödpaket till Linköpings elitidrott 202030.9.2020 10:09:26 CESTPressmeddelande

Pandemin har slagit hårt mot stora delar av samhället, så också mot Linköpings elitidrott. Extra hårt drabbade är kommunens arenaidrotter som bär på stora kostnader i kombination med uteblivna publikintäkter och med en sponsormarknad i gungning. Statens stöd har inte heller varit tillräckliga. Allians för Linköping har därför tagit fram ett stödpaket som ska kunna ge stöd till elitidrotten under rådande pandemi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum