Region Örebro län

Satsning ska underlätta för nya företag

Dela

Örebro län behöver livskraftiga och innovativa företag. Det menar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som satsar 1,2 miljoner kronor på att minimera steget mellan idé och verklighet inom näringslivet.

- Det finns så otroligt många goda idéer som med rätt stöd kan bära hur långt som helst. Det vill vi ta vara på, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Projektet Utveckling och breddning av förinkubation fas två som den regionala tillväxtnämnden fattat beslut om att stödja drivs av Inkubera och det riktar in sig på den inledande fasen i ett företags utveckling, så kallad förinkubation.

- Förinkubation handlar om att avgöra om och hur man ska inrikta arbetet på det som senare kanske kan bli ett bolag, till exempel ta fram en första prototyp eller skissa på en möjlig affärsmodell. Kan vi erbjuda ett sammanhang att verka i för den som har en idé så tror jag det kan vara en riktig energikick och kanske är det något som kan bidra till ett förverkligande, säger Irén Lejegren.

Projektet ska bland annat:

  • Utveckla och anpassa arbetssätt utifrån akademiskt baserade fall.
  • Bredda arbetet med de olika miljöer som finns, framför allt ORU Innovation Arena och AI Impact Lab.
  • Utveckla arbetet med teambuilding och matchning vilket ofta är kritiskt för startup-bolag.
  • Utveckla mötet med yngre entreprenörer för att på så sätt skapa kunskap och erfarenheter som bidrar till bättre coachning och utveckling av framtidens entreprenörer.

- Det här är vårt sätt att bidra till att fler kunskapsintensiva tillväxtbolag kan utvecklas vilket i sin tur skapar arbetstillfällen och leder till teknisk utveckling, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum