Region Örebro län

Satsningar på naturupplevelser för unga

Dela

Nästa år vill Region Örebro län ge länets barn och unga utökade möjligheter att komma ut i skog och mark. Detta ska ske genom två friluftsprojekt.

Regionala tillväxtnämnden beslutade i dag att ge naturvårdsorganisationen Hopajola 300 000 kronor i stöd för att genomföra skolprojektet Naturäventyret på Bergslagsleden.

- Skogen är en fantastisk plats för lek och bus och det vill vi få så många barn som möjligt att upptäcka. I Naturäventyret används Bergslagsleden som bas för rörelseaktiviteter och naturupplevelser, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

I korthet går upplägget ut på att skolbarn hämtas med buss vid respektive skola. Därefter leds de ut i skogen av naturguider där de får leka och stoja innan de vid dagens slut bussas tillbaka.

Inför nästa år satsar regionala tillväxtnämnden även 85 000 kronor för att Hopajola ska kunna genomföra så kallade tillgänglighetsguidningar i samverkan med länets kulturinstitutioner.

- Vi har fina naturområden som är tillgänglighetsanpassade i länet och vi vill ge personer med funktionsvariationer möjlighet att komma ut till dessa genom organiserade utflykter, säger Irén Lejegren.

Målsättningen är att Hopajola under år 2022 ska kunna erbjuda åtta tillfällen för naturguidningar med olika tillgänglighetsteman.

Kontakt

Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum