Täby kommun

Satsningar på välfärdens kärna med bibehållen låg skatt för Täby 2021

Dela

Den politiska inriktningen för Täby ligger fast under mandatperioden. I Täbyalliansens förslag till budget för 2021 ligger skatten kvar på samma nivå som år 2020. Hela budgeten kommer att presenteras i början av november 2020. Nedan redovisas några satsningar som kommer att ingå i budgeten.

- I den kommande budgeten fortsätter vi våra satsningar på välfärdens kärna samtidigt som vi bibehåller en låg skatt. En trygg kommun med hög kvalitet i verksamheterna är en viktig prioritering i budgeten. En styrning mot höjd kvalitet kan uppnås genom olika kvalitetspengar som vi redan har i kommunen idag. En nyhet i årets budget är att vi särskilt kommer att satsa på en matpeng för ökad kvalitet som ska gälla förskola, skola och inom äldreomsorgen, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande

- Skolan och förskolan är centrala verksamheter i hela samhället. För att ge ännu bättre förutsättningar höjs skolpengen med 2 %, totalt drygt 15 miljoner kronor, och förskolepengen med 1,75 % vilket innebär nästan 8 miljoner kronor, säger Hans Ahlgren (L), kommunalråd.

- Cykeln är ett viktigt transportmedel och det ska vara enkelt och säkert att cykla i och genom kommunen. Under 2021 ska vägvisningen förbättras, säkerheten höjas och olika sammankopplingar genomföras för att ytterligare höja framkomligheten, säger Annica Nordgren (C), kommunalråd.

- Vi behöver göra särskilda insatser för att minska den psykiska ohälsan, därför tillför vi den centrala elevhälsan i kommunen 1,2 miljoner utöver den generella höjningen. Satsningen ska gå till att stärka kompetensen hos personal som verkar närmst eleverna för att i tidigt skede identifiera psykisk ohälsa, säger Eva von Wowern (KD), kommunalråd.

Förslaget till budget kommer behandlas av kommunstyrelsen 9 november. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum