Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Saxofon, semlor eller en feg pirat?

Dela

Sportlovet närmar sig, vilket kan vara ett andrum i en ofta stressig vardag och ge möjlighet till både sport och soffmys. Men även en kulturupplevelse eller ett kökspyssel kan vara ett välkommet inslag i ledigheten.

I Sverige började man med sportlov efter 1940 års stränga kyla – man stängde helt enkelt skolorna för att spara på eldningen av koks och stenkol. Men då uppkom istället en oro för att barnen skulle bli förslöade och de fattigare barnen inte skulle få den mat de annars fick i skolan. Staten gick därför in med hälsofrämjande aktiviteter, idag främst genom kommuners och föreningars initiativ.

Men även i Svenska kyrkan finns roligheter för skolediga att ta del av. Här har du de hetaste tipsen inför ett sportlov på hemmaplan!


BÄCKBYKYRKAN

Sportlovshappening med Bengt Kyllinge
Bengt Kyllinge underhåller alla åldrar med musik, egna låtar, sagor och saxofon. Fri entré. Fika: 20 kr/vuxen, gratis för barn. Träffen inleds med en andakt.
Tid: Onsdag 26/2 kl 14-15.30.

VÄSTERÅS DOMKYRKA

Sjörövar-Sally och mysteriet med dopfunten
Sally vill bli en tuff sjörövare men måste ha hjälp med att hitta sitt mod. Och hur ser egentligen en dopfunt ut?
Dramatiserad visning för barn ca 4-7 år. Samling utanför vid stora, västra porten.
Tid: Måndag 24/2 kl 13-13.30, tisdag 25/2 kl 11-11.30.

Kung Eriks strumpor
Möt kung Eriks piga som berättar om kungen. Lättsam familjevisning om Erik XIV.
Tid: Onsdag 26/2 kl 11-11.45.

Upptäcktsfärd med spårhunden
Leta spår efter en historia som spänner över tusen år. Görs på egen hand i domkyrkan, med hjälp av en illustrerad karta som du får behålla efteråt.
Alla dagar kl 9-17.

ÖNSTA GRYTA KYRKA

Pysselverkstad med bland annat semmelbakning
För dig mellan 6-12 år.
Tid: Måndag 24/2 kl 10 -12.

Film och pannkaksmiddag
För dig mellan 6-12 år. 14.30 Fika, 15 Filmvisning, ca 17 pannkaksmiddag.
Tid: Tisdag 25/2 kl 14.30-18.


Aktiviteterna är gratis – som alltid för barn!

Verksamhet för barn & unga finns året om och det mesta är igång även på sportlovet. Läs mer på webben: svenskakyrkan.se/vasteras/barn-och-familj

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000 av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Snapchatta med en vuxen som lyssnar10.6.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

En tid av isolering, global oro och i värsta fall förluster av nära och kära har drabbat många, också ungdomar. Aldrig har det varit så viktigt att finnas tillgänglig som nu. Och just de unga finns i fokus när Svenska kyrkan Västerås nu öppnar sin Snapchat-jour, där du som är ung anonymt och under tystnadsplikt kan få prata med en vuxen som lyssnar. I andra änden finns präster, diakoner, pedagoger och församlingsassistenter som alla är vana vid att samtala om det som rör livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum