SBAB Bank

SBAB lanserar smart lånelöfte som kunden uppdaterar själv

Dela

Nu lanserar SBAB smart lånelöfte som kunden själv kan uppdatera och anpassa efter bostäder man är intresserad av. Tjänsten är sammankopplad med Booli och ger förslag på bostäder som passar utifrån lånelöftet samt visar vad slutpriserna brukar hamna på i sökområdet.

För den som letar ny bostad finns det många saker att hålla koll på. Efter att ha hittat en lämplig bostad och ansökt om lånelöfte så händer det ibland att någon annan vinner budgivningen och man måste ge sig ut på jakt igen efter objekt som ryms inom budgeten. Det kan också hända saker på vägen som gör att man har möjlighet att låna mer eller mindre i slutändan.

Det är vanligt att banker vill att man kontaktar dem för att uppdatera lånelöftet när förutsättningarna har ändrats. Med smart lånelöfte från SBAB är det istället möjligt för kunden att själv gå in och uppdatera exempelvis förändrad kontantinsats, om man hittat ett boende med högre eller lägre månadsavgift samt om man vill ändra kommun man letar bostad i. Alla dessa delar kan påverka volymen på lånelöftet, vilket uppdateras automatiskt.

- Det smarta lånelöftet är en del i SBAB:s ambition att göra boenderesan lättare och tryggare för alla. Genom att koppla ihop våra tjänster med Boolis sökmotor kan vi erbjuda ett verktyg som verkligen underlättar för den som är på jakt efter ny bostad, säger Robin Silfverhielm, CXO, SBAB.

SBAB:s smarta lånelöfte är sammankopplat med bostadssajten Booli, som täcker in hela marknaden och samlar Sveriges största utbud av bostäder till salu, nyproduktion, ”snart till salu” och slutpriser. Det smarta lånelöftet ”matchar” användaren med bostäder som ryms inom lånelöftet. Det går också att se vad slutpriserna brukar hamna på i området, vilket gör det lättare att skaffa sig en uppfattning om vilken nivå man bör lägga sig på vid budgivningen.

- Matchningen med lämpliga bostäder är en väldigt smidig funktion. Istället för att själv leta upp bostäder och räkna ut om de ryms inom lånelöftet så kopplas man automatiskt ihop med möjliga alternativ. Man skulle kunna jämföra det med tjänster som Spotify, som tar fram förslag på musik baserat på vad användaren lyssnat på tidigare, säger Robin Silfverhielm.

Framöver kommer det smarta lånelöftet från SBAB att uppdateras med funktioner som bland annat möjliggör för kunder att direkt få veta om en bostadsrättsförening är godkänd av SBAB.

Fakta om tjänsten
Användare av SBAB:s app och internetbank har möjlighet att i lånelöftet uppdatera:
- Kommun
- Kontantinsats
- Månadsavgift (BRF) / Boyta (villa)
- Objektstyp, mellan BRF och villa

Läs mer här

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SBAB Bank
SBAB Bank
Svetsarvägen 24
171 04 Solna

0771-45 30 00https://www.sbab.se/

SBAB:s affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Sedan 2016 är Booli en del av SBAB. Antal bolånekunder uppgår till 283 000 och 365 000 privatpersoner har sparkonto (per den 30 juni 2020). Antal medarbetare (FTE) är 743. SBAB bidrar till bättre boende och boendeekonomi. SBAB prioriterar fyra av FN:s globala hållbarhetsmål (8, 11, 12 och 13) inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. Läs mer på: sbab.se, booli.se, facebook.com/sbabbank, twitter.com/sbabbank, linkedin.com/company/sbab-bank.

Följ SBAB Bank

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SBAB Bank

Debattartikel: Vad hände egentligen med småhusbyggandet?11.1.2021 07:00:00 CETPressmeddelande

Småhusbyggandet har minskat dramatiskt det senaste decenniet samtidigt som hyres- och bostadsrättproduktionen har ökat kraftigt. Vilka förklaringar finns? Är det en önskvärd utveckling sett till hur hushållen vill bo och vad säger egentligen forskningen? Om detta skriver Robert Boije, chefsekonom SBAB och Fredrik Kopsch, docent i fastighetsekonomi vid Lunds universitet, i en debattartikel i Dagens Nyheter idag.

Fallande lägenhetspriser i Stockholm men stigande i Malmö och Göteborg i december6.1.2021 07:00:00 CETPressmeddelande

Priserna på lägenheter föll i december i Storstockholm medan de fortsatte att stiga på småhus. I Storgöteborg och Stormalmö gällde det omvända på lägenheter respektive hus. Mest steg lägenhetspriserna i Stormalmö samtidigt som småhuspriserna föll tillbaka som mest i samma region. Bokslutet för hela 2020 gav markant stigande bostadspriser överlag - trots corona.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum