Stiftelsen Skansen

Scensommar på Skansen

Dela

Under sommaren rullar de stora serierna igång med allsång, jazz och livekonserter på Sollidenscenen. Sanna Nielsen och Ayla Kabaca lotsar allsångspublikerna och Svante Thuresson bjuder in jazzeliten till Sollidenscenen. GES avslutar sin sommarturné här och Björn Skifs summerar en lång karriär men mest otippad är kanske ändå konstellationen Lill - Ebbot som kan avnjutas den 6 juli.

Sanna Nielsen Foto: Jan Danielsson/SVT
Sanna Nielsen Foto: Jan Danielsson/SVT

Allsång på Skansen 26 juni - 14 augusti
Åtta tisdagar under sommaren sjungs det allsång både i verkliga livet och i direktsändningen i Sveriges Television med Sanna Nielsen som programledare. Först ut i premiärprogrammet är Shirley Clamp, Peter Jöback, Shirin och Jireel.
Den 7 augusti är det dags för Allsångsscenen är din och i år tillhör den timmen Bo Kaspers Orkester.

Barnens allsång 1 juli - 19 augusti
Varje söndag är det full fart på Sollidenscenen med Barnens allsång. En aktuell artist gästar programmet och allsångsledare är Ayla Kabaca tillsammans med Daniel & Yankho, Krumelurorkestern, barnkören Spektrum under ledning av Marie Bejstam och unga dansare från Lasse Kühlers dansskola.

Jazzmåndag 2 juli - 20 augusti
Under åtta måndagar framförs jazz på inte mindre än fyra scener. På eftermiddagen är det verandajazz på Gubbhyllan och Solliden Terrassen. Kl 19 är Svante Thuresson värd för Blå måndag på Sollidenscenen, där de stora svenska jazzmusikerna framträder, och på kvällen är det dans till Leif Kronlund och Skansens storband på Galejan.

Konsert med Lill Lindfors 6 juli
Lill Lindfors ger en egen konsert på Sollidenscenen och med sig har hon gästartisten Ebbot Lundberg som hon gjorde succé tillsammans med i Så mycket bättre. Medverkar gör även Mats Norrefalk, Anders Linder och Claes Crona Trio.

GES 25 och 26 augusti
-Hur många gånger till skulle vi få chansen att säga ja? Niklas Strömstedt kommentar om hur det gick till när GES kom igång med turnerandet igen. Nu avslutas sommarturnén för Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt på Skansens Sollidenscen den 25 och 26 augusti.

Björn Skifs - Bitar ur mitt liv 31 augusti och 1 september
En tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär med många kära återseenden och några överraskningar.

Bilder

Sanna Nielsen Foto: Jan Danielsson/SVT
Sanna Nielsen Foto: Jan Danielsson/SVT
Ladda ned bild
Rubrik *
Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Rubrik * Ayla, Daniel & Yankho Foto: Pernille Tofte
Ladda ned bild
Svante Thuresson. Foto: Pernille Tofte
Svante Thuresson. Foto: Pernille Tofte
Ladda ned bild
Lill Lindfors.
Lill Lindfors.
Ladda ned bild
Ebbot Lundberg
Ebbot Lundberg
Ladda ned bild
GES
GES
Ladda ned bild
Björn Skifs - Bitar ur mitt liv
Björn Skifs - Bitar ur mitt liv
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum