Linköpings kommun

Schemaförändringar för att minska trängsel i kollektivtrafiken

Dela

För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset anpassas nu starttiderna för skoldagen på de kommunala gymnasieskolorna. Det innebär att skoldagen förskjuts mellan 30 till 60 minuter. Ändringarna görs för att minska trängseln i kollektivtrafiken vid rusningstid.

Efter vårens distansundervisning öppnar nu gymnasieskolorna upp för undervisning i klassrum. Detta innebär att cirka 7 700 gymnasieelever åter kommer att ta sig till skolan i Linköping. Av dessa är det cirka 4 600 gymnasielever som har busskort och vanligtvis åker kollektivt.

– Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minska belastningen i kollektivtrafiken och på så sätt bidrar till att minska smittspridningen. Därför har alla Linköpings kommunala gymnasieskolor justerat starttiderna för skoldagen inför höstterminen, säger Åsa Ridne, avdelningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Undvik att ta bussen till skolan

De som kan ta sig till sin skola på ett alternativt sätt bör göra det för att lämna plats åt de elever som verkligen behöver ta bussen eller pendeltåg.

– Det betyder att vi gärna vill att de som kan använda andra färdsätt till och från skolan gör det, till exempel cykla eller gå, säger Åsa Ridne.

Kontakter

Åsa Ridne, avdelningschef, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen
013-26 20 39
072-59 84 875

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum