Schibsted

Schibsted investerar i PodMe - premiumpodcasts på frammarsch

Dela

I slaget om lyssnarna fortsätter mediekoncernen Schibsted att positionera sig. Som ett led investerar bolaget nu i den växande podcastplattformen PodMe. Affären innebär att PodMe kommer att kunna fortsätta utveckla plattformen, satsa på exklusiva podcastproduktioner och erbjuda fler kreatörer ett alternativ till sponsor- och reklamintäkter.

Pontus Ogebjer, Investment Manager, Schibsted Growth och Johan Strömberg, grundare och vd PodMe
Pontus Ogebjer, Investment Manager, Schibsted Growth och Johan Strömberg, grundare och vd PodMe

- Det känns fantastiskt att kunna ta PodMe till nästa nivå med hjälp av Schibsted. Deras långa erfarenhet av innehållsarbete och bolagsutveckling gör dem till en drömpartner som jag inte tror går att finna någon annanstans. Med investeringen kommer vi att kunna satsa mer på det vi brinner mest för, att öka kvaliteten på lyssnarupplevelsen, säger Johan Strömberg, vd och grundare på PodMe. 

PodMe, som är en podcastplattform som ger lyssnarna tillgång till exklusivt, reklamfritt innehåll, har vuxit till mer än 20 000 premiumprenumerationer sedan starten i slutet av 2017. Nyligen lanserade PodMe också en helt ny version av appen som avsevärt förbättrar upplevelsen för användarna. Några av de podcasts som är knutna till tjänsten är Rättegångspodden, Mordpodden och Nemo möter en vän.

- Teamet bakom Podme visar verkligen på att det går att förena affärsmässighet och gott redaktörskap. Jag tror att vi bara har sett början på denna utveckling och det är otroligt roligt att vara med från ett så tidigt skede och utveckla detta bolag, säger Pontus Ogebjer, Investment Manager på Schibsted Growth.

Över 50% i Sverige uppger att de lyssnar på poddar och 30% gör det varje månad.* Podcasts är också det snabbaste växande mediet i Sverige. Inom Schibsted finns redan idag några av Sveriges och Norges mest lyssnade poddar. PodMes premiummodell är en ny intäktskälla på marknaden som tidigare dominerats av reklamintäkter, Sveriges Radio och donationer.

*Från Svenskarna och Internet, 2018

För ytterligare information, kontakta:

Johan Strömberg

Johan@podme.com eller 0704 41 06 75

Pontus Ogebjer

Pontus.ogebjer@schibsted.com eller 0705 25 21 47

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pontus Ogebjer, Investment Manager, Schibsted Growth och Johan Strömberg, grundare och vd PodMe
Pontus Ogebjer, Investment Manager, Schibsted Growth och Johan Strömberg, grundare och vd PodMe
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Om PodMe

PodMe är en podcastplattform som tillhandahåller såväl gratis- som Premium podcasts. PodMe finns tillgängligt både på web, i App Store och Google Play. PodMe lanserades december 2017 och erbjuder premiumpodcasts såsom Rättegångspodden, Nemo möter en vän och originalproduktionen Hemsökta platser.

 

Shaping the media of tomorrow. Today.

Schibsted Media kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Insurello tar in ytterligare 75 miljoner kronor för internationell expansion - Schibsted bland investerarna26.6.2020 15:52:56 CESTPressmeddelande

Insurello, som hjälper konsumenter att få rätt ersättning från försäkringsbolag, tar in ytterligare 75 miljoner kronor i en investeringsrunda, ledd av Inventure med Schibsted som co-lead. Även Luminar Ventures fortsätter att investera i bolaget. De nya storinvesteringarna kommer efter Insurellos förvärv av Ifdelayed som hjälper privatpersoner att få rätt mot flygbolag vid förseningar, och ska nu bana väg för en internationell expansion.

Fansen kan sätta färg på Sportbladets bakgrund i Unibets nya kampanj22.6.2020 11:45:00 CESTPressmeddelande

Lagom till den allsvenska premiären kan alla fans nu låta sitt favoritlag färga Sportbladets bakgrund – med både klubbens färger och emblem som en integrerad del av sajten. En lösning utvecklad av Schibsted Tailor Made Solutions tillsammans med Unibet. ”Ett klockrent sätt för oss att engagera supportrarna och låta deras kärlek till klubben synas”, säger Raúl Valencia López, marknadschef på Unibet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum