Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Schyssta vägtransporter

Dela

EU-parlamentariker Jens Nilsson (S) ska leda arbetet med nya regler för utländska vägtransporter inom EU, så kallade cabotageregler. Målet är att nya regler ska vara på plats före nästa EU-val.

- Det här är en avgörande lagstiftning som direkt påverkar arbetstagare inom vägtransportsektorn. Vi måste både säkra arbetstagarnas sociala rättigheter och samtidigt skapa regler för en konkurrenskraftig vägtransportmarknad i EU, säger Jens Nilsson, ledamot i Europaparlamentets transportutskott.  

Han anser att det är viktigt att ha gemensamma regler för cabotage och ett fungerade system för hur dessa ska implementerats och kontrolleras så att de efterlevs. Där har medlemsländerna ett stort ansvar

- Jag kommer att jobba för schyssta villkor för arbetstagare, rättvis konkurrens för företag och att bekämpa brevlådeföretag. I EU ska lika lön för lika arbete gälla, fortsätter Jens Nilsson.

Arbetet drar igång på allvar i höst och målet är att nya regler ska vara på plats innan mandatperiodens slut.

– Det ska bli ett spännande arbete. Jag ser fram emot att träffa och lyssna på olika intressenter och experter, både från transportfacken och åkerinäringen, avslutar Jens Nilsson.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
ASP 14 G 315/Rue Wiertz 60
1047 Bryssel/Belgien

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet har sedan valet 2014 fem ledamöter - Marita Ulvskog (delegationsledare), Olle Ludvigsson, Jytte Guteland, Jens Nilsson och Anna Hedh.

Ledamöterna jobbar främst i Bryssel, men spenderar också mycket tid på hemmaplan, där de deltar i diverse event och möten. 12 gånger per år åker stor del av Europaparlamentet till Strasbourg, för de s.k. plenarsessionerna.

Ledamöterna har till sin hjälp ett kansli, baserat i Bryssel, som består av 15 personer.

Följ Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet