SD: Slopa flerbarnstillägget för de som lever på bidrag

Dela

Sverigedemokraterna kommer i sin vårbudget 2021 att föreslå ett slopande av dagens flerbarnstillägg.

Sveriges generösa välfärdspolitik har blivit en segregationsfälla. Höga bidragsnivåer har förvärrat utanförskapet och segregationen. För att komma tillrätta med problemen krävs stora förändringar. Som ett första steg föreslår vi därför att dagens flerbarnstillägg slopas och ersätts med ett avdrag för arbetande familjer.     

Sverigedemokraterna föreslår att flerbarnstillägget ersätts av ett flerbarnsavdrag - en skattereduktion på inkomst av tjänst, a-kassa eller föräldrapenning - fördelat jämnt på föräldrarna.

Kommentar från ekonomisk-politisk talesperson Oscar Sjöstedt:

- Det ursprungliga syftet med flerbarnstillägget var att väga upp för de extra kostnader som uppstår i samband med att familjen blir större. Istället har det bidragit till segregation och blivit ett verktyg för att hålla kvar utlandsfödda kvinnor i hemmet. 

- Med förslaget får en fembarnsfamilj, där föräldrarna går från bidrag till arbete, 3400 kronor mer i månaden. Det innebär en välbehövlig inkomstökning för flerbarnsfamiljer med arbete, utöver att verka som en kraftfull integrationsåtgärd.

Läs mer om förslaget här.

--

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010-101 98 00 eller via e-post på press@sd.se.

Kontakter

Om

SverigedemokraternaFölj Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna presenterar vårbudget 202123.4.2021 11:35:00 CEST | Pressmeddelande

På måndag den 26 april presenterar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och ekonomisk-politisk talesperson Oscar Sjöstedt Sverigedemokraternas vårbudget. I samband med detta kommer partiet även presentera en större rapport om medborgarskap. Efter pressträffen finns möjlighet till enskilda intervjuer. Tid: Klockan 15.00 Plats: Riksdagens presscenter -- Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se

Sverigedemokraterna kommenterar regeringens vårbudget14.4.2021 15:30:00 CEST | Pressmeddelande

Imorgon presenterar regeringen vårbudgeten för 2021. Med anledning av detta kommer Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt att befinna sig i riksdagens kammarfoajé kl. 11:00 för att kommentera den nya budgeten. -- Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta presskontakt Viktor Myrlander på telefonnummer 072 221 43 34 eller per e-post på press@sd.se.

Jimmie Åkesson kommenterar onsdagens omröstning om coronafonden23.3.2021 07:50:00 CET | Pressmeddelande

På onsdag (24/3) voterar riksdagen kring proposition 2020/21:87 ”Godkännande av rådets beslut om systemet för EU:s egna medel för perioden 2021 och framåt”, mer känt som coronafonden. Förslaget innebär att EU och dess medlemsländer lånar upp totalt 750 miljarder euro. Av de svenska riksdagspartierna har endast Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet krävt att förslaget avfärdas i sin helhet.

SD: Prioritera personer med allvarlig psykisk sjukdom för vaccination mot covid-199.3.2021 10:02:00 CET | Pressmeddelande

Den senaste forskningen pekar tydligt på att risken för att bli allvarligt sjuk och avlida i covid-19 är betydligt större för personer med svår psykisk sjukdom. På samma tema lämnar Sverigedemokraterna idag in ett utskottsinitiativ med syfte att förmå Folkhälsomyndigheten att uppdatera sina rekommendationer om prioritetsordning för vaccination mot covid-19, där personer med allvarlig psykisk sjukdom tillförs prioritetsordningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum